A hónap videói - 2022. április

Utcai techno mészárlás, meglepő előadótól érkező ambient borulás, az álmatlanság szimfóniája és a mögötte lévő inspiráció, valamint egy kis technikai segítség a zenei felépítésben elakadó producereknek - ezen témák, videók közül válogattuk ki áprilisi kedvenceinket.

A hónap videója: Dario Rossi - Techno Rave Party
Az utca egyszemélyes "Safri Duo"-ja, talán így lehetne rövid összegezni az olasz Dario Rossi munkásságát. A fiatalember rendszeresen települ ki a szabad ég alá, hogy festékes vödörtől kezdve a sajtreszelőn és lekopott zománcos lábason át mindenen átvigye a benne élő egyedi ritmusképleteket.
Érdemes ezt a performanszát megnézni, a közönség reakcióját külön figyeljétek majd!
Egyébként emberünk nemcsak nomád performer, producerként is megtalálhatók munkái a Spotify profilján.

A hónap zenéje: The Shamen - Arbor Bona Arbor Mala
A The Shamen formációt főleg az 'Ebeneezer Goode'-ról és a 'Move Any Mountain'-ről ismeri a többség, de több volt bennük zeneileg mint az elektronika slágeres farvizén elevezgetés. Eleve psychedelic indie rock-ból induló csapat az elektronikus zene felfutásával (nagyban köszönhetően M.A.R.R.S 'Pump Up The Volume'-jának) átállt egy újabb, energikusabb vonalra. 1995-ös 'Axis Mutantis' második cd-jén található 'Arbor Bona Arbor Mala' című 39 perces ambient borulást eredetileg a nagylemez anyagának szánták, de az albumot kezelő One Little Indian azt szerette volna, hogy hangzásban a '92-es 'Boss Drum' kommerszebb felütését hozzák inkább. 

A hónap interjúja: The Story of Faithless - Insomnia
Úgy néz ki az utóbbi időben elég szépen beindultak az elektronikus zenei klasszikusok mögé pakolt sztorimesélős videók, ezúttal Sister Bliss summázza, hogyan született meg a Faithless 'Insomnia'-ja. Kiderül, hogy miről kapta a banda a nevét, milyen indíttatásból került az álmatlanság a szöveg középpontjába és hogy miért játszották le élő fellépéseik alatt kétszer is - a műsor elején és végén is - az 'Insomnia'-t.

A hónap tech momentuma: Yalcin Efe - How To Arrange Any Song
Yalcin Efe-t biskuwi művésznéven ismerheti a mai melodic techno-t értők és hallgatók köre, emellett rendszeresen publikál zeneírással kapcsolatos hasznos tutorial videókat is (egyik személyes kedvencem a '4 producer 1 sample' nevű topic-ja volt, ahol a résztvevő producerek egy azonos témából különbözőképpen alkotnak saját zenét).
Ezúttal pl. az arrangement theory-t vesézi ki, azaz hogyan épül fel egy mai modern zene, valamint elhangzik, hogy miként lehet feldobni egyes zenei részeket, hogyan lehet koherensebbé tenni alkotásainkat.

0

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

© all rights reserved
made with by templateszoo