Laurent Garnier önéletrajzi könyvéből hiteles képet kaphatunk az elektronikus zenei szcéna globális fejlődéséről

Laurent Garnier kétségtelenül a francia elektronikus tánczene megkerülhetetlen figurája, akit úttörő szerepköréből a népszerűség sem tudott kibillenteni.
Sokan megszédülve a sikertől vagy megrekednek művészileg és a jól termelő formulát maxolják ki a végletekig, mások a fejlődés jegyében a kommerszebb hangzások beépítésével igyekeznek több és több rajongót toborozni maguknak! Laurent nem ilyen! Hogy honnan tudom? Elolvastam az 'Electrochoc' című önéletrajzi könyvét, melyet David Brun-Lambert közreműködésével írt meg, és ami nemcsak Laurent-ről szól közvetlenül, hanem magáról a korról is hiteles képet kapunk, amiben élt, alkotott és ismertté vált, mint dj, producer és label tulajdonos. Ebben az alázatosság, az erős hivatástudat és a folyamatos megújulásra való belső indíttatás segítette.
Az olvasmányból kiderül továbbá, hogy Garnier életét három város formálta nagyban:
1. Manchester és a legendás Hacienda klub, ahol, mint Dj Pedro bontogatta szárnyait lemezlovasként
2. Párizs - a Rex Club, ahol Angliából visszatérve a 'Wake Up' partisorozat részeként hirdette az elektronikus zene igéjét a galloknak
3. Detroit és a techno - az örök szerelem, a metropolisz, ami mindig csodálattal töltötte el, amikor ott járt, vagy amikor detroiti techno lemez került a lejátszójára. 
A könyv elbeszélő jellegét olykor pályatársak nyilatkozatai törik meg, így olvashatjuk Jeff Mills, David Guetta, Mad Mike Banks (Underground Resistance) és Francois Kevorkian gondolatait is.
Ráadásként mindegyik tematikai egység végén egy külön playlist szerepel az adott korszak kedvenceivel.
A könyvet az alábbi oldalról tudjuk megvásárolni kemény borítós illetve ebook formátumban.
HARDCOVER VERSION
E-BOOK VERSION (AMAZON KINDLE)

A könyvben Laurent produceri munkái is szóba kerülnek. Nagyban ennek hatására jómagam is készítettem egy 10 trackből álló egyveleget LG track-ekből és remixekből, csak hogy legyen autentikus hallgatnivaló az olvasáshoz.

0

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

© all rights reserved
made with by templateszoo