A hónap videói - 2022. február

A 2022. február havi videóink is igyekeztek illeszkedni az oldal által képviselt eklektikussághoz. 

A hónap videója: Paul Kalkbrenner - Live @ Exit Festival 2021
Paul Kalkbrenner a 'Berlin Calling' óta a szupersztár dj státusz birtokosa. Zeneileg nem igazán az én világom (talán túl lagymatag sokszor), viszont amit az újvidéki Exit-en zenélt az tényleg megsüvegelendő. Természetesen csak saját motyókat és remixeket játszott, tekergetett ide-oda, de nagyon egyben volt a műsora - feszes volt, retrospektív, de mégis aktuális.
A videó extra HD kép és hangminőségéért pedig szintén jár a pacsi az Exit-es csapatnak. Érdemes belepörrinteni!

A hónap zenéje: Massimo - Ennasus
A német Superfly (Nalin & Kane érdekeltség) égisze alatt 1996-ban jelent meg az olasz Massimo 'Foot Slog' EP-jének B oldalán szerepel az 'Ennasus', ami a címadó klubtrance darabbal ellentétben egészen más húrokat penget, egy iszonyat nagy chill elszállás az egész. Pontosan azért választottam a hónap zenéjének, mert egyrészt méltánytalanul elfeledett darab, másrészt egy nagyon szépen felépített darab, egy afterhours-os kiútkereséshez tökéletes soundtrack.

A hónap interjúja: Laurent Garnier - A Journey Into House / Red Bull Music Academy
Bevallom nagy hatással volt rám Laurent önéletrajzi ihletésű könyve az 'Electrochoc', amit pont a minap mutattam be a kedves olvasóknak. Gyakorlatilag ennek kapcsán kezdtem el vele kapcsolatos videókat is nézni, ezek közül rendkívül tanulságos a Red Bull Music Academy részére 2015-ben adott interjú, melyben összefoglalja gyakorlatilag a könyvben leírtakat, néhány aktualitással kiegészítve.

A hónap tech momentuma: Estura - JP-8080 / Trance Like We Are Back In 1999
Szintén a napokban került fel egy írás Estuera ezerrel pörgő youtube csatornája kapcsán, ahol bizonyos stílusirányzatokra, hangzásokra hoz saját példát egy nulláról összerakott track-kel és ad magyarázatot annak karakterisztikájára. A leginkább a Roland JP-8080-nal összerakott 'Trance Like We Are Back In 1999' ragadta meg a figyelmemet, egyszerűen öröm nézni és hallgatni, ahogy Jonas a studióban dolgozik. Mindenképp nézzétek meg ti is!


0

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

© all rights reserved
made with by templateszoo