Back In Time Vol.9.: Marmion - Berlin EP

Jövőre ünnepli megszületésének 30 évfordulóját a Marmion duó legendás 'Schöneberg' című zenéje, amit a '90-es évek megkerülhetetlen labele a Superstition vett szárnyai alá. A 'Berlin EP' 4 száma közül a 'Schöneberg' vitte a legtöbbre, de a többi is egy külön világba kalauzol el bennünket, amikor a stílusok határok nélkül vegyülhettek és az ötletek se voltak fix sémákhoz rendelve.
A microglobe.de oldalán a formáció alapítója Mijk Van Dijk mesél az EP keletkezésének történetéről.
"1993-ban barátommal Marcos Lopezzel közösen készítettünk egy klasszikust, ami a mai napig extázist és libabőrt okoz világ szerte a táncparketteken, még 20 évvel a kiadása után is. A 'Berlin EP' a schöneberg-i studiómban készült, ebből ugye az ominózus darab pont a 'Schöneberg' címet kapta. Igazából azért is lehetett ennyire sikeres, mert egyszerre house, techno és trance elemeket is ötvözött egymással.
Marcos és én a Berlini Szabadegyetemen találkoztunk- Mindkettőnket addigra már megfertőzte a house zene vírusa, vagy beszélgettünk róla vagy éppen elugrottunk közösen bulizni valahová. Marcos ekkoriban már javában dj-zet és amikor odaadtam neki a narancssárga borítós Microglobe 'High On Hope' kislemezem (a szintén híres MFS-sen jött ki) felajánlotta, hogy készítsünk együtt egy remixet erre a számra. Így született meg az MDML verzió, ami a kék borítós kiadáson kapott helyet.
Marcos-szal igazi öröm volt együtt dolgozni, ezért is gondoltuk, hogy egyesítjük erőinket. Az első zene, amit írtunk az a 'T-Dancer' volt, amit a Gay Berlin Tea Dance tiszteletére készítettünk. Marcos sokszor lépett it fel, mint DJ. A második szám lett a 'Schöneberg', amit egy hétfői napon raktunk össze, miután a hétvégén egy ütős b2b szettet toltunk a berlini Bunker Club-ban. Igazából szerencsénk is volt, mert az egyik barátunk otthagyta a studiómban a Roland Jupiter-6 szintijét, amin végül Marcos pötyögése után megszületett az ismert akkord és dallamstruktúra. Harmadiknak egy tribal track-et hoztunk össze, mert Marcos-t akkoriban nagyon magába szippantotta ez a hangzás. Az alapokat Roland R-8 Mk.II-es dobgépen rakta össze, ami a későbbiekben szerves része lett a 'The Secret Plan' című zenének.
Szerettem volna egy ambient zenét is ide, ami szépen lassan átvezethető egy pumpáló dobbal rendelkező zenébe, ebből lett a 'Marmion's Island (Part 1: The Landing)'. Évekig ezzel a számmal nyitottam a szettjeimet egyébként.
Nem titok, néhány ismertebb label visszadobta az anyagot és pont azért mert a 'Schöneberg' nem igazán tetszett nekik. Ekkor úgy döntöttünk, hogy Tobias Lampe-nek adjuk oda, aki akkoriban indult el a Superstition Records-szal. Mázli, de kisvártatva a Superstition szinte minden dj térképére felkerült, köszönhetően olyan nagyszerű kiadványoknak és előadóknak, mint Jens Mahlstedt, Kid Paul, Henry Stamerjohann, Gary D, valamint jómagunk. A 'Schöneberg' legenda része, hogy szinte mindenféle dj szettbe beépíthető, néha túl lassú, néha túl gyors, de mindig magán hordozta azt az érzelmes hangulatot, amivel mi felruháztuk."

Forrás: www.microglobe.de

0

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

© all rights reserved
made with by templateszoo