Estuera-nak nem gond big beat-et, eurodance-t, trip hop-ot vagy dream house-t összedobni a studiójában

A belga Jonas 'Estuera' Steur a kétezres évek derekán viszonylag gyorsan hírnévre tett szert a trance szcénán belül olyan munkáinak köszönhetően, mint a 'Silent Waves', a 'Castamara', a 'Fall To Pieces', a 'Born For The Night', az 'Exile' (Propylon-ként), a 'Red Shores' (Estuera-ként), vagy éppen az 'Above' (Fable-ként).
Fogalmazhatunk úgy, hogy az utóbbi időben - kb. 10 évben - zeneileg ő sem volt igazán aktív, viszont emberünk Estuera néven aktívan viszi youtube csatornáját, ahol igazi gyöngyszemekre találni.
Nos Jonas a videóinak egy részében aktuális zenei produkciói mellett régi vasakat, valamint ismert és kevésbé ismert studió trükköket mutat be elég részletesen. A sound designerek és technikai nerdek biztosan rákattannak a csatornájára már egy epizód után is!
A csatorna másik részét Steur papa fenntartotta olyan demóknak, melyben egy-egy korábból jól ismert stílusirányzat hangzásvilágának rekreálására törekszik.
Hisszük vagy sem, de emberünk egy igazi multitálentum és tényleg szépen összeszedi melyik irányzat mitől működött, milyen elemekkel ragadta meg a (rádiós) hallgatóság figyelmét, illetve melyek voltak azok a tipikus szintetizátorok, groovebox-ok, amikből ezeket a hangokat előcsalogatták. Ha már ott van egy számot is összerak a nulláról, hogy ne csak magyarázza, hanem szemléltesse is a dolgot.

Kedvenc epizódjaim a következők voltak:
Trance Like We're Back In 1999
Dream House Like We're Back In The 90s
Big Beat Like We're Back In The 90s
French House Like We're Back In The 90s
Euro Dance Like We're Back In The 90s
Early 90's Trance

Az elkészült műveket egyébként meg tudjuk vásárolni Jonas bandcamp oldaláról egy jelképes összeg fejében.

A csatornára itt tudtok feliratkozni - https://www.youtube.com/c/Estuera/featured

0

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

© all rights reserved
made with by templateszoo