Albumajánló: Robert Miles: In The Mix [Urban - 1997]

Ezúttal egy olyan mixalbumot szeretnék bemutatni nektek, ami a sztereotípiák áldozata lett megjelenésekor, miközben egy irtózatosan jól összerakott, eklektikus egyveleg. Jár a maximális respekt Robert-nek!
1997-ben Miles éppen sikerei csúcsán volt (a 'Children'-nel, a 'Fable'-lel, a 'One &One'-nal és a 'Dreamland' albummal a háta mögött), próbáltak hát róla gyorsan még egy bőrt lenyúzni. A kiadói kör némileg elszámolta magát, mivel Robert a kora 80-as évek közepe óta már DJ-ként tevékenykedett, így tudta, hogy mi működik egy mixben és mi nem.
Míg a felkérés egyértelműen tartalmazott némi hatásgyakorlást abba az irányba, hogy 'Children' szerű dream house-ok dominálják a lemezt (akár több track-kel is a 'Dreamland' albumról), addig Robert húzott egy váratlant és más elképzelés (nem a könnyebb eladhatóság és a kapcsolt marketing) mentén építette fel a lemezt.
Fogott néhány ismert atmoszférikus/breaks, trance tételt (Chicane 'Offshore', Goldie 'Inner City Life', L.S.G. 'Transmutation', Underworld 'Pearls Girl', Lazonby 'Sacred Cycles'), melléjük noname, a trance és goa határán lavírozó előadókkal (Prana 'Geomantik', Nunca 'Ballistique', Castle Trancelott 'The Gloom', Altered State 'Thoughts') vegyítve teremtett egyensúlyt, mindezt megfűszerezve saját, kevésbé ismert/hype-olt (Csilla 'Man On The Moon' remix, '4Us', 'Fable (Psycho Version - NRG Mix)' munkáival.
Gyors, határozott átmentek mellett erős hangulati hullámzást kapunk, mondhatni egy pillanatig sem unatkozunk. Aki elkerülte eddig ezt a lemezt az mindenképp tegyen vele egy próbát, kellemesen fog csalódni, hiszen Robert nemcsak producerként, hanem lemezlovasként is a zseni kategóriába tartozott.

Robert Miles - In The Mix

Label: Urban
Katalógus szám: 553412-2
Stílus: Breaks, House, Goa, Trance, Dream House
Dj mix: Robert Miles

Tracklist:
1. Chicane - Offshore (4:14)
2. Goldie - Inner City Life (3:35)
3. Prana - Geomantik (4:10)
4. D-Saw - Track 7:22 (2:51)
5. Analogue Silence - Magnetic Field (4:30)
6. L.S.G. - Transmutation (3:04)
7. Nunca - Ballistique (Force Mass Motion Remix) (3:21)
8. Robert Miles - Fable (Psycho Version - NRG Mix) (3:58)
9. Arkarna - House On Fire (Andy Ling's Aryan Vocal Mix) (4:52)
10. Underworld - Pearl's Girl (5:27)
11. Sem - Red Dragon (2:19)
12. Robert Miles - 4Us (4:24)
13. Clockwork - Dream (5:21)
14. Castle Trancelott - The Gloom (Trance Dub) (1:20)
15. Csilla - Man In The Moon (Robert Miles Emotional Mix) (5:33)
16. Lazonby - Sacred Cycles (Album Version) (4:55)
17. Altered State - Thoughts (Neural Networks Mix) (2:59)
18. Ascendence - D.R.O.P. (2:43)
19. Nem Crew - Hot Knives (5:40)


0

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

© all rights reserved
made with by templateszoo