A hónap videói: 2022. december

Az év végi hajtásban sem feledkeztünk meg a hónap videóiról. Ezúttal is van mire visszaemlékezni: jön egy korai szemrevaló animációs techno videó mix az X-Mix csapatától, az ausztrál Vance Musgroove nagyot villant az atmoszférikus 'Elemental'-lal, belefülelhetünk hol tartott Sven Vath, Cosmic Baby, Tanith és a német elektronikus élvonal 1992-ben szakmailag, míg a technika szerelmesei újracsavarhatják Emmanuel Top 'Turkish Bazar'-ját.

A hónap videója: 3Lux - Techno Video Mix (1991)
A német !K7 kiadó legendás X-Mix szériájának vizuális előszele, a techno és a hipnotikus, repetitív, önmagukba visszatérő víziók elegye, ami segítik a zene még teljesebb megértését. 1991-ben azért elég újító volt ez a dolog, mindenképp érdemes belenézni!

A hónap zenéje: Vance Musgroove - Elemental
Állítólag Danny Tenaglia 'Elements'-szének 2003-as szolid rip off-ja, vagy csak én nem találom meg benne? Inkább Nirvana 'Smells Like Teen Spirit-jének kórus részéből és a 'Billy Jean' drum loop-jából hallok foszlányokat. Szó se róla az ausztrál mágus szépen becsomagolta mások ötletét a saját atmoszférikus megoldásai mellé. 500 db limited edition megjelenés volt belőle, hatalmas szállással, finoman adagolva, legalább ugyanolyan erős B-oldallal ('Lids Off')!

A hónap interjúja: Lost In Music - Sven Vath, Cosmic Baby, Tanith etc. (1992)
Német nyelvű, negyven perces anyag az elektronikus zenei szcénáról tudósít a lehetőségekhez mérten átfogóan (soundtrack, fashion, pionírok, klubok). Megszólal az akkori német techno-trance közeg színe java, az indiai Goa bűvöletében élő sámán fizimiskájú Sven Vath a központi figura, de szóhoz jut a szintimágus Cosmic Baby, Tanith, Kid Paul, Klaus Jankuhn, Westbam és társai is.
A zenei klipek a fentebb említett 3Lux videókból lettek kiollózva.

A hónap tech momentuma: Emmanuel Top - Turkish Bazar Acid riff recreation
Ducktronic csavargat egy TB-303-mal és egy torzítóval. Vicces, tanulságos anyag, a végeredmény pedig kísértetiesen hasonlít a Top által kevert verzióra!

0

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

© all rights reserved
made with by templateszoo