Elnyűhetetlen klasszikusok modern formában

Ez a posztunk kicsit rendhagyó lesz. Alapötletét tekintve részben kapcsolódik az elektronikus zene aranykorszakához, másrészt napjaink zenei  felhozatalát is érinti.
Igazság szerint már a könyököm jönnek ki a classic party-k. Ezt azért érzem, mert ezeken a bulikon általában mindig ugyanaz a 40-50 zene kap helyet, a top slágerek mennek, garantálva a rendezvények sikerét (pl.: 'Greece 2000', 'Cafe Del Mar', 'Seven Days & One Week').
Ezért jött az ötlet, hogy mi lenne, ha klasszikusokat mixelnék, de nem régi / original formátumukban, hanem mai, újragondolt változataikban. Ma is divat visszanyúlni a zenei elődök munkásságához, kb. most értünk el oda időben, hogy a '90-es, 2000-es évek elejének gyöngyszemei kerülnek terítékre a fiatalabb generációnál (míg maguk az átiratok készítői a 30 év fölötti korosztályból kerülnek ki).
A nyitó Blue Amazon remix kivételével további érdekesség, hogy ezeket a remixeket a Soundcloud-ról lehetett ingyenesen letölteni. Ez egy bevett szokás a social médiában, valamit adunk, hogy kapjunk is!
A 'And Then The Rain Falls' átiratát Damien Spencer készítette, ami először unofficial-nak indult, de végül hivatalosan is megjelent az A Records-nál, ahol Blue Amazon munkák látnak napvilágot. Damien frankó törtes alapra helyezte az eredetiből ismert vokált és a dallamvilágot is meghagyta mellette, mondhatni drasztikusan nem nyúlt bele a flow-ba. A folytatásban az újhullámos progressive house élő mémje, a magát nem igazán komolyan vevő Alfonso Muchacho érkezik Billy Hendrix 'Body Shine'-jának ráncfelvarott verziójával. Itt is csak az alapok lettek kicsit modernizálva, illetve az eredeti textúrák lelassítva az adott kor alacsonyabb BPM igényeire reagálva. Dulcet nagy kedvencem, remekül ötvözi a pumpálós techno-t a trance-szel, ez a Bedrock 'Heaven Scent'-hez gyúrt verzióján is tetten érhető. Vangelis 'Rachel's Song'-ja a Blade Runner egyik kulcstétele, a kellő tisztelet megadásával dolgozott az alapanyagon a holland Deeparture, aki szintén körítésében modernizált főleg. Sasha (és James Holden) 'Bloodlock'-ja Science & Reason-től kapott új, méltó töltetet. Végre egy olyan verzió, ami DJ barát, megfelelő intro és outro résszel. Az egyveleg egyik legmeglepőbb pillanata a holland Qbical techno remixe Gala 'Freed From Desire'-jéből. Itt tényleg csak a vokál maradt mutatóba, a többi rész teljesen újra lett húzva. Végre magyar vonatkozást is megemlíthetünk, Roberto Traista vette kezelésbe Chab 'Closer To Me'-jét, abszolút jól találta meg az egyensúlyt ő is. Két Cid Inc. munka jön, le a kalappal Henri előtt is, igazi menetelős darabokat gyúrt a Dance 2 Trance és James Holden ópuszokból. A görög Plus Thirty Enigma 'Age of Loneliness'-szét toldotta meg saját öltetekkel, igazából innen indul a merészebben belenyúlósabb verziók sora. Quench 'Dreams'-sze, Push 'Universal Nation'-je, Niels Van Gogh 'Pulverturm'-ja, Lisa Stansfield 'People Hold On'-ja és Faithless 'We Come One'-ja is szintet ugrik kreativitásban hála The White Shadow, Spacebeat, Khen, Stan Kolev és Jaden Raxel munkájának. Aki bírja a régebbi dolgokat új köntösben annak tetszeni fog! Külön segítség a Youtube-os feltöltésben, hogy a váltások meg lettek jelölve, így könnyebben ugratható igény szerint a mix.

Greyloop - A Day In Paradise Vol.1. / Classics In A Modern Style

Katalógus szám: ADIP001
Stílus: Progressive House, Techno
Megjelent: 2022.09.29   
DJ mix: Greyloop


Tracklist:
1. Blue Amazon - And Then The Rainfalls (Damien Spencer 2018 Remake) 00:00
2. Billy Hendrix - Body Shine (Alfonso Muchacho Remix) 06:20
3. Bedrock - Heaven Scent (Dulcet Remix) 11:25
4. Vangelis - Rachel's Song (Deeparture Edit) 15:29
5. Sasha - Bloodlock (Science & Reason Remix) 20:19
6. Gala - Freed From Desire (Qbical Remix) 26:40
7. Chab - Closer To Me (Roberto Traista Unofficial Remix) 32:15
8. Dance 2 Trance - Hello San Francisco (Cid Inc. Remix) 36:19
9. James Holden - A Break In The Clouds (Cid Inc. Remake) 43:10
10. Enigma - Age Of Loneliness (Plus Thirty & The Angels Remix) 48:14
11. Quench - Dreams (The White Shadow (FR) Rework) 52:18
12. Push - Universal Nation (Spacebeat Remix) 56:53
13. Niels Van Gogh - Pulverturm (Khen's Private Bootleg) 1:04:39
14. Lisa Stansfield - People Hold On (Stan Kolev Remix) 1:09:20
15. Faithless - We Come One (Jaden Raxel Remix) 1:14:16


0

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

© all rights reserved
made with by templateszoo