A hónap videói: 2022. szeptember

A szeptember hónap nagy részben a technoról szólt. A hónap videójában Joris Voorn pakolgatja kedvenc acid lemezeit, Paul Kalkbrenner 'Gigahertz'-ze Balaton Sound-os képsorokkal dübörög, Lemon8 egy korai klasszikusáról a 'Model8'-ről mesél, míg a technikai nerd-eknek Steven 'Thrillseekers' Helstrip gondolatai jelentik majd a napi betevőt.

A hónap videója: Joris Voorn - Vinyl DJ Mix - Classic Acid Pt. 1.
Nagyon csípem az acid-et, nem kimondottan a korai chicago-i tekergetést, sokkal inkább a '90-es évek savazásait Hardfloor-ral, Josh Wink-kel, Dj Misjah-val. Joris Voorn prezentálásában a két időszak kellemesen elegyedik egymással. Remek szelekció, pontos mixekkel, időgép funkcióval.


A hónap zenéje: Paul Kalkbrenner - Gigahertz
Paul Kalkbrenner 2022-es Exit fesztiválos szettje korábban már szerepelt a rovatban, mint a hónap videója. A szett számomra legkedvesebb pillanata az volt, amikor a 'Gigahertz' felcsendült. Nem bonyolult darab: menetelős alap, agyon delay-ezett szinti és egy energiabomba baseline, ami összefogja az egészet. A track kapott egy vidit Kalkbrenner Balaton Sound-os fellépésén készült képsorokból, illetve a közönség reakciója is alá van húzva, ami nem kicsit dob még az amúgy sem rossz összképen.

A hónap interjúja: Muzixpress presents The Story Behind Lemon8 'Model8'
A Muzikxpress kétségtelenül napjaink legerősebb anyagait gyártja klasszik vonalon. Ezúttal Lemon8 mesélt Twan-nak korai (1993-as) klasszikusáról a 'Model8'-ről, amivel gyakorlatilag beindította produceri karrierjét. A 'Model8' egy Tellurian 'Navigator' remixként indult, ám mivel a kiadó nem válaszolt Harry-nek, ő kiszedte a 'Navigator' sample-öket belőle. A B oldalra kicsit átgyúrta a megmaradt elemeket (kivette az acid-et és inkább a szirénázós effektre és a TR-909-es dobszekvencia kiemelésére fókuszált), ez utóbbi lett a 'Model8' Lemon8 remix-sze, ami igazából klasszikussá avanzsált.
A track-et egyébként a Richie Hawtin, John Acquaviva féle Plus8 is licenszelte és kiadta vinyl-en 2006-ban.

A hónap tech momentuma - The Thrillseekers making of Hydra
Steven Helstrip az egyik leghűségesebb trance harcos, aki megannyi viszontagság után sem hagyja elsüllyedni a szívének oly kedves műfajt. Steve rendszeresen közöl felvételeket vinyl only szettjeiről, ahol ismert és kevésbé ismert trance klasszikusokat játszik. Emellett most betekintést nyújt abba is, hogyan dolgozik a studióban. Ezúttal egy Hydra track elkészítését követhetjük végig vele. Érdemes csekkolni!

0

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

© all rights reserved
made with by templateszoo