Albumajánló: Sister Bliss - Headliners:02 [2001 - Ministry Of Sound]

A 'Headliners' sorozatot a Ministry of Sound keltette életre és összesen három részt élt meg (Tall Paul, Sister Bliss, Fergie). Mivel a Ministry-nél szerették számolni a bankjegyeket nem bízták a véletlenre a tematikát: olyan nevek kapta meghívást a dupla CD-nyi anyagok összeállítására, akinek saját stílusukban nagyon futott a szekere. Tall Paul sorozatnyitó darabja is megér egy misét, mert rendkívül hektikus, de kifejezetten élménydús 140 percet hozott össze rajta emberünk. Ennek tudatában már magabiztosan füleltem meg Sister Bliss szelekcióját. Persze nehéz volt elvonatkoztatni a Faithless-nél képviselt produceri vonalától, de abszolút pozitív csalódás volt a mix, amit lerakott az asztalra. House, progressive, csipetnyi klubtechno, mérsékelt slágerezés, okos építkezéssel és ívvel - röviden és tömören, így lehetne összefoglalni a hallottakat.
Az első lemez rögtön magas hőfokon kezd, hiszen Jakatta 'American Dream'-je csendül fel, mégpedig Different Gear Remixben, ami gyakorlatilag a legjobb dolog, ami ezzel a darabbal történhetett. Minden fő alkotóeleme a helyén maradt, viszont az alapok lettek lüktető percussion-nel és masszív baseline-nal felvértezve. Fel se ocsúdunk és máris jön Pete Heller Stylus Trouble néven a 'Sputnik'-kal, ami villant egy kicsit a szférák közötti végtelenségből, igazi futurisztikus hangkollázs vonul itt fel. Anette Taylor 'Faith'-je Ad Finem Remixben szintén egy igazi csoda, deep és groovy egyszerre, szépen rétegződik rá a vokál. A dallamosabb klubtechno felkent prófétája Sonic Infusion (aka Pascal F.E.O.S.) alaposan odacsűr a 'Reformatted'-del, rövid időn belül már a negyedik katarzist éljük át. Synapses 'The Instigator'-je kicsit visszább vesz, sötét, spacey hangulata azonban nem hagyja lankadni a figyelmünket. A meglepi kártya is érkezik, Ricardo Villalobos 12 és fél perces munkája Heiko Laux 'Moved'-ján, ami egy minimal, deep, jazzy-szerű ötvözet, meghökkentően jó dallamfutammal. A 'Racing Rotors', a 'Pacific High' és a 'Musak' Linus remix-sze, Medway 'My Release'-sze és X-Press 2 'Muzikizum'-ja pedig gyakorlatilag egy hangulati és hangnembeli szigetté áll össze. Itt nagyot pakol a mi Sister-ünk. Az utolsó harmadra fordulva a Linus és Chab gondoskodik a tribal-osabb hatásokról, majd Simon örök érvényű 'Free At Last'-ja dübörög Futureshock kevésbé elkoptatott verziójában. Scanty Sandwich 'Las Vegas'-sza és Swag 'The Soundworks'-sze némi funky-s lüktetés csempész ide. A zárszó a Parks & Wilson duóé, akik a 'My Orbit' című progressive klasszikusukkal foglalják méltó keretbe a mixet.
Bevallom férfiasan a kettes lemezt kevesebbszer hallottam, mert az egyes szelekcióról nem tudtam "megszabadulni". Egy biztos, kár volt mellőzni a második etapot, mert az elsőhöz hasonlóan ez is mesterien lett összerakva. Itt kicsivel fókuszáltabban haladunk a progressive farvizén, hol keményebben, hol szellősebbre véve a figurát. Durango 95 (aki nem más, mint Tall Paul öccse) 'Big Red Whoosh'-sa ott folytatja, ahol Parks & Wilson letette a stafétát a 'My Orbit'-tal. Ben Shaw 'So Strong'-ja sejtelmes szintijével és Adele Holness mézédes vokáljával hibátlan kombinációnak bizonyul. Személyes kedvencem Trancesetters 'Synergy'-je még légiesebbre veszi a figurát köszönhetően John Van Loon fátyolos hangjának. Futureshock 'The Question'-je kicsit Latour 'Blue'-ját idézi fő stringjével, aztán a kiállásban nekilódul egy nagyon intenzív melódiasor, ami nem igazán Futureshock-ék erőssége, de itt a dallamozás kifejezetten jót tesz a darabnak. Gil 'Stringsign'-je hasonló elvet követ, pumpál és kényeztet egyszerre. A Starecase duó is szóhoz jut a 'Hopeless'-szel, ha már itt vannak, jól megnyomják a hangulatot. Vernon klasszikusa a 'Vernon Wonderland' Hybrid által kapott új löketet, remekül ötvözve a 4/4 és törtütemeket. Sister Bliss vegyít némi sajátot is a mixbe, a 'Sister Sister'-t és a 'Deliver Me'-t is megkapjuk tőle. Timo Maas 'M.A.A.S.M.E.L.L.O.W'-ja Casseopaya remixben igazi lüktetős meglepetés - vegyítve a Timo féle nehezebb techno ízt egy csipet progi életérzéssel. Cormano 'Mangamania'-ja szigorú tribal csapatás, Sander Kleinenberg 'Observator'-ja hirtelen ellenpontoz úsztatós hangulatával. Cass 'Genesis'-sze mintha az előző két említett darab elegye lenne, az ütősök szigorúak, a dallamok magával ragadóak. The Architect 'Like This!'-sze szolid Starecase szellemiségű munka, progressive a javából. A zárszó Linus-é, itt Slynus-ként. A 'Slynus' egy filterezgetett Spiller 'Groovejet' mintára épített house mókázás, ideális, hogy lazábban hozzuk le az utolsó perceket egy nagyon komoly 140 perces szeletelés után.
Bár nem volt agyondicsérve a nemzetközi sajtóban ez a válogatás, azt kell, hogy mondjam méltánytalanul száműzik a kritikusok a kispadra Sister Bliss keze munkáját. A mixen hallatszik, hogy élő keverés, technikaira pontosan van lehozva a szett. A két CD felépítése, íve lekövethető, szerethető. Számomra 10/10-et ér, mert semmilyen irányból sem tudok belekötni!

Sister Bliss - Headliners: 02

Kiadó: Ministry Of Sound
Stílus: House, Progressive, Techno
Megjelent: 2001
Dj Mix: Sister Bliss


Cd 1
1. Jakatta - American Dream (Different Gear Remix) (5:41)
2. Stylus Trouble - Sputnik (Sputnik One) (4:01)
3. Annette Taylor - Faith (Ad Finem Mix) (4:29)
4. Sonic Infusion - Reformatted (4:35)
5. Synapses - The Instigator (4:04)
6. Heiko Laux - Moved (Ricardo Villalobos Remix) (6:24)
7. Harrison Crump - Racing Rotors (Circulation Remix) (5:04)
8. Saints & Sinners - Pacific High (Original Mix) (6:21)
9. Trisco - Musak (Linus Remix) (2:33)
10. Medway - Release (Lexicon Avenue Remix) (4:34)
11. X-Press 2 - Muzikizum (Part 2) (4:34)
12. Linus & 12 Tree - All Over Your Rig (1:55)
13. Chab - Tunneling (4:05)
14. Simon - Free At Last (Futureshock Freedom Mix) (6:44)
15. Scanty Sandwich - Las Vegas (You're Somewhere Else) (3:54)
16. Swag - The Soundworks (4:12)
17. Parks & Wilson - My Orbit (Oblique Strategies Mix) (4:33)

Cd 2
1. Durango 95 - Big Red Whoosh (6:54)
2. Ben Shaw - So Strong (6:37)
3. Trancesetters - Synergy (3:53)
4. Futureshock - The Question (Why Why Why) (7:18)
5. Gil - Stringsign (5:53)
6. Starecase - Hopeless (4:42)
7. Vernon - Vernon's Wonderland (Hybrid's Echoplex Mix) (4:56)
8. Sister Bliss - Sister Sister (Ibi & Rollo Tuff Mix) (5:39)
9. Sister Bliss - Deliver Me (Original 12" Mix) (5:46)
10. Timo Maas - M.A.A.S.M.E.L.L.O.W. (Casseopaya Remix) (2:42)
11. Cormano - Mangamania (DJ O'Neil Mix) (4:06)
12. Sander Kleinenberg - Observator (3:16)
13. Cass - Genesis (6:05)
14. The Architect - Like This! (4:54)
15. Slynus - Slynus (3:58)







0

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

© all rights reserved
made with by templateszoo