Ishkur interaktív elektronikus zenei kalauza alapos vérfrissítésen esett át

Élénken emlékszem, amikor először nekikezdtem az 'Ishkur's Guide To Electronic Music' nevű interaktív bemutató oldal tüzetes átnyálazásához. Egyből rájöttem, hogy egy igazi aranybányára leltem!
Az általam ismert 2.5-ös verzió 2003-ban lett frissítve és nem volt más, mint egy Flash alapú elektronikus zenei stílusokat kategorizáló weboldal, mely az adott zenei irányzatokat (és megannyi alstílusukat) szépen leírta főbb ismertetőjegyei alapján, valamint nagyon jó példákat is hozott ezekre.
A szülőatya nem más volt, mint a kanadai Kenneth John Taylor (aka Ishkur), aki másfél évtizedes szünet után az oldal egy teljesen új verziójával rukkolt elő 2019-ben.
Kétségtelen, hogy a 2.5-ös verzióban átláthatóbb volt a stílusok közötti ugrálás és a megszámozott példazenék váltogatása is, de az új oldal minden eddigit felülmúl külcsinyben és információs tartalomban. Külön segítséget kapunk, hogy évekre lebontva tudunk egy-egy stíluson belül barangolni. Egy év alatt a playlist több példazenét is tartalmaz, ami remek támpontot ad az ismerkedésben. Persze sok stílusnevet nem kell komolyan venni, hiszen ezek többnyire zenei újságírók kreálmányai, amik azzal a céllal születtek, hogy az adott zenéket minél jobban leírva lehessen felcímkézni.

Ishkur's Guide To Electronic Music timeline
2000 - V1.0 
2003 - V2.0, V2.5
2019 - V3.0


A régi oldal Flash alapú volt, annak megszűnésével elérhetetlenné váltak a korábbi változatok. Szerencsére volt, aki lementette és feltöltötte a virtuális túrát az oldalon.


Az új verziót ERRE A LINKRE kattintva tudjátok elérni! Jó böngészést!


0

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

© all rights reserved
made with by templateszoo