Back In Time Vol. 9.: Robin S - Show Me Love

A 'Back In Time' is az Electronic Golden Era-n dübörög tovább, ahol próbáljuk inkább a '90-es, 2000-es évek klasszikusainak háttérsztorijait felidézni.
Robin S(tone) 'Show Me Love' a '90-es évek elején nagyot ment és az egyre népszerűbb house hangzást volt hivatott közelebb hozni a fülbemászó dallamokra vágyó hallgatósághoz.
A 'Show Me Love' eredetileg 1990-ben jelent meg az angol Champion Records gondozásban. A zenét Allen George és Fred McFarlane szerezték.
1992-ben a svéd StoneBridge és Nick Nice készített remixeket a dalhoz. A kiadványról a StoneBridge verzió tarolt, ez lett Robin legnagyobb slágere és a slágeres house egyik fő zászlóvivője az Egyesült Királyságban. Ez a verzió került fel Robin S azonos című, 1993-ban megjelent első nagylemezére is. Csak az USA-ban több, mint 600 ezer példányt adtak el belőle, ami aranylemez státuszt ért. Emellett a Billboard Hot 100 hetedik helyéig jutott r'n'b kategóriában, a dance club chart-on pedig első pozícióig kúszott. Az Egyesült Királyság single chart-ján 1993 áprilisában a hatodik helyen tanyázott.
Az eredeti track kapcsán Robin eleinte vonakodott aláírni a szerződést, mivel a track korábbi r'n'b és pop-os hátteréhez képest kívül esett a komfort zónáján, sokkal tempósabb volt. Mivel épp egy megfázásból gyógyult fel ezért végig küszködött a felvétel közben, a rekedtség és frusztráció hallható a hangján. Emellett az sem javított a helyzeten, hogy megkérte Allen George-ot, hogy ő is részesüljön a kiadói jogdíjakból, mivel az eredeti verziót kiegészítette saját vokál megoldásaival, ám végül nem járt szerencsével.
További érdekesség, hogy Andrea Martin a korszak egyik ismert demo vokalistája énekelte fel a ének sávokat a darab demo verziójára, de végül Robin S hangja hallható ténylegesen a darabban. Andrea 300 dollár egyszeri díjat kapott az énekért, ami által lemondott a kiadói jogdíjakról, amit természetesen látván a darab sikerességét nagyon megbánt a későbbiekben.
1992-ben a svéd StoneBridge kapcsolatba lépett a Champion Records-szal és remix munka után érdeklődött, a kiadó a 'Show Me Love'-ot ajánlotta Sten figyelmébe. Mint kiderült ez sem volt egy fáklyás menet. A visszavetkőztetett kick és vokál mellé pár sikertelen próbálkozás után Sten odapakolt egy torzított orgona szerű basszus hangot a Korg M1 sound patch-ei közül, ami gyakorlatilag megmentette a tracket. A többi elem már szinte adta magát és pár óra alatt kész is lett a remix. Stonebridge-nek igazából csak akkor esett le mekkora track-et csinált, amikor pár hónappal később a Londonban a 'Top Of The Pops' élő felvételére ellátogatott. Persze írói kreditet sose kapott a track kapcsán, noha gyakorlatilag újraalkotta azt.
A számhoz kapcsolódó videóklipet az amerikai klip és filmrendező Millicent Shelton készítette. A sztori rém egyszerű: egy fiatal nő megérkezik egy klubba, ahol Robin S éppen énekel a színpadon, egy férfi táncos társaságában.  A nő a bárpulthoz siet, ahol egy fiatal férfi italt rendel neki. Miközben mindenki örült táncba kezd, a két fiatal a pultnál élvezi egymás társaságát. Egy idősebb férfi próbálja leszólítani a fiatal hölgyet, de kettejük rövid interakciója alatt elszakad a nő gyöngy karkötője. Miközben a gyöngyök szétszóródnak a padlón a nő kifut a bárból, a fiatal férfi utána megy, majd együtt távoznak az utolsó elhalkuló taktusokra.





Back In Time Vol. 8 - Guru Josh - Infinity

Back In Time Vol. 7 - Frankie Goes To Hollywood  - Relax
Back In Time Vol. 6 - M.A.R.R.S. - Pump Up The Volume
Back In Time Vol. 5 - Bronski Beat - Smalltown Boy
Back In Time Vol. 4 - Visage - Fade To Grey
Back In Time Vol. 3 - Eurythmics - Sweet Dreams
Back In Time Vol. 2 - Faithless - Insomnia
Back In Time Vol. 1 - Donna Summer - I Feel Love


0

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

© all rights reserved
made with by templateszoo