Tudtad-e Vol.11.: Quivver, mint vokalista, a Jefferson kontra Dj Pierre kommentharc, a Kontor trükk

A tizenegyedik részben az aranytorkáról is bemutatkozó John 'Quivver' Graham, Marshall Jefferson kontra Dj Pierre szócsata a Telekom Electronic Beats zenei kvízének Youtube csatornáján, valamint a Kontor Records kreatív igazgatókat újra bevonó érdekes vinyl kezdeményezése kerül szóba.

1. Quivver az aranytorkú pacsirta
A progressive house ikon John "Quivver" Graham nemcsak producernek és dj-nek első osztályú, emberünk nem riad meg, ha mikrofont kell ragadnia és az énekesi teendőket is magára vállalni. Olyan nagyívű produckiókban hallhatjuk a hangját, mint a Planet Funk 'Stop Me'-ja és 'Everyday'-je (a 2005-ös 'Illogical Consequences' albumukról), Hybrid 'Choke'-ja és 'Until Tomorrow'-ja (az 'I Choose Noise LP'-ről), Sasha 'Rooms'-sza, vagy éppen Tilt 'Places'-ze.

2. Szerzői komment cunami indult az Telekom Electronic Beats acid zenefelismerős játéka alatt
A Telekom Electronic Beats egyik legszórakoztatóbb sorozata a 'Blind Test', ahol híres producereket / dj-ket hívnak el és tematikusan merítve lemezeket játszanak le nekik, amit fel kell ismerniük. Kétségtelen, hogy pár találat erejéig az átlag partiarcok is jó eséllyel indulnának ezeken a kihíváson, de jó látni, hogy a profik is megizzadnak egyik-másik lemez felismerésében. 2022. augusztus 23-án került föl a huszonnégyes epizód, a '80s Acid House Classics', ahol Luke Vibert, Marshall Jefferson, Tyree Cooper, Oliver Bondzio, Ceephax Acid Crew és K'Alexi Shelby versengenek. Egyébként több epizódot végignézve elmondhatom, hogy ebben a részben születtek a legmagasabb pontszámok, elég tájékozottnak tűnt minden résztvevő.
Ezzel párhuzamosan a komment szekcióban Dj Pierre a Phuture-ből és Marshall Jefferson kezdtek szócsatába egymással. Jefferson az első tracknél Sleazy D 'I've Lost Control'-jánál említi, hogy nem igazán tudta, hogyan programozza a TB-303-t (mint producer) és ez sült ki belőle. Nem is gondolta, hogy acid house-ként címkézze, mert akkor még nem volt ilyen. Bezzeg az 'Acid Tracks' esetén, ami szintén az ő produceri munkáját dicséri ott már tudta mit csinál, ez lett az első acid house lemez.
Erre Dj Pierre tisztázza, hogy az 'Acid Tracks' az ő Earl 'Spanky' Smith Jr. és Herbert Jones alkotása, amit még Spanky mamájának a konyhájában raktak össze. Jefferson a lemez mixelésénél és felvételénél segített a Trax Records megbízásából. Érdemes végignézni a kommenteket!





3. A Kontor Records ügyes húzása a promo cd-ket kidobáló kreatív igazgatók ellen

A hamburgi Kontor Records szerette volna Boris D'Lugosch 'Look Around You' című single-jét eljuttatni hirdetési ügynökségek kreatív igazgatóihoz, akik viszont gyakran a kukában landoltatták a promo CD-ket. Erre a Kontor gondolt egyet és visszatérve a gyökerekhez vinyl-on / lemezen küldte ki az anyagot a címzetteknek. A boriték némi átalakítás alatt lemezjátszóvá alakult ("the office turntable"), amire a lemezt rátéve és a lejátszón lévő QR kódot egy okos telefonnal speciális applikáción keresztül beolvastatva már el is indult a lejátszás. A telefon kijelzőjén a tűt tudták tovább ugratni a barázdákon.
Persze, ha jobban mögé nézünk maga a lemezjátszó nem is lemezjátszó, hiszen a telefon végezte a munka dandárját, viszont magával az ötlettel el tudta csípni a kreatív szakemberek figyelmét.    

0

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

© all rights reserved
made with by templateszoo