From The Background Vol.11.: Jürgen Driessen

Az Electronic Golden Era egy újabb olyan cikksorozatot folytat, amit annó a Deep Zone blogon indítottunk útjára.
A 'From The Background' olyan producereket mutat be, akik inkább a háttérbe húzódva (sztárallűr nélkül), vagy éppen más producereknek segítő kezet nyújtva ténykedtek.
A tizenegyedik epizódban ismét egy német producerre esett a választásunk, aki nagyban befolyásolta a '90-es évek house, hardcore, acid és trance hangzását, valamint a 2000-es évek derekáig intelligens techno sound-ja egy időre dominált a klubokban. Hölgyeim és Uraim, ismerjék meg Jürgen Driessen-t!
Jürgen 1967 július 3-án született Düsseldorfban. 18 évesen kezdett el komolyabban a DJ-zéssel foglalkozni, első hivatalos kislemez megjelenése 1992-ben volt Exit EEE álnéven Ramon Zenker és Jens Lissat legendás No Respect Records-szán 'No 1 EP' címmel. Az Exit EEE gyakorlatilag megmaradt a No Respect házi projektjeként, hiszen csak itt jöttek ki kislemezei. A label boss Ramon Zenker a második EP-től (1993-as 'Atrax-től kezdve), mint producertárs csatlakozott, a formáció ősklasszikusa az 'Epidemic' is közös munkájuk gyümölcseként született meg. Driessen ezzel párhuzamosan jó kapcsolatot ápolt a későbbi német elektronikus zenei overground meghatározó arcaival, így Stefan Bossems-szel (Bossi a Cosmic Gate-ből), Klaus Derichs-szel (Claude a Marc et Claude-ből), Marc Romboy-yal (Marc a Marc et Claude-ból). Ez a brigád ült össze a studióban Unknown Structure-ként és szintén 1992-ben (Caspar Pound bábáskodása mellett) hozták ki a 'Monotraxx' EP-t, ami a korai acid techno szcéna egyik sokat pörgetett kislemeze lett.
Az örökmozgó Jürgen Acrid Abeyance néven Carsten 'Plank' Bleekmann-nal vágott bele egy újabb acid techno projektbe. Az 1993-as 'The Catacomb' EP-jük (Carsten a krefeldi Katakomben DJ-e volt) is tarolt vegytiszta acid soundjával (a Hardfloor után szabadon). Három kislemez plusz egy remix kiadvány, valamint egy album ('Bon Appetit') örökítette meg munkásságukat (2004-ben készült el a projekt hattyúdala a 'Hotstuff', ahol már Oliver Klein feszít Jürgen mellett). A srácok a Plank, az Ascorbin Acid, a Downlink, az Assign és a Picken & Sons alteregókat is közösen vitték, a Harthouse-tól a Planet Vision-ig legendás kiadókon jutottak szóhoz, néhány projektjük éppen csak egy kiadvány erejéig "élt", de bőszen hirdették a zenei igét.
Kommersz vonalon Madame-X és Bruce Wayne projektjeivel gyűjtögette a studió cuccokra valót.
1999-ben szállt be a Marc et Claude duó mellé, a Vision Of Shiva (Cosmic Baby & Paul Van Dyk) 'How Much Can You Take' feldolgozásánál debütált, részese volt továbbá a 'Ne', az 'I Need Your Lovin', a 'Loving You', a 'Tremble', a 'Feel You', a 'Free Spirit' és a 'Free' sikereinek is. 
1999-ben Oliver Klein-nel közösen megalapították a Mutekki kiadót, amely erős 10 évig a groovy német techno fellegváraként működött. Oliver Klein és Dj Errik produceri felemelkedésében is jelentős szerepe volt Driessen-nek, aki idővel beleunt a trance-zésbe Marc et Claude-dal, inkább saját karrierjét építgette, felvállalva polgári nevét performerként.
Napjainkban szintetizátorok és dobgépek szervizelésével, felújításával foglalkozik, ugyanis polgári foglalkozását tekintve villamosmérnök és tagja a düsseldorfi iparkamarának is.

Emlékezetes Jürgen Driessen darabok: 
Unknown Structure - Alpha Dimension (1992)
Exit EEE - Epidemic (Straight From Heaven Mix) (1993)
Acrid Abeyance - Crying Baseline (1993)
Pergon - The Deliverer (1993)
Plank - Acid Wars (1993)
Ascorbin Acid - Last Sunset (1994)
Madame-X - Dreaming Of A Better World (Rave Mix) (1994)
Bruce Wayne - Ready (1997)
Chicago Jaxx - Dirty Bitch (1998)
Mono Culture - Free (1998)
Two Phunky People - Funk The Box (1999)
Dj Errik - House This / Surrender (1999)
Oliver Klein - Rheinkraft (2000)
Marc et Claude - I Need Your Lovin' (2000)
Aron Akira - Slingshot (Klein vs. Driessen Mix) (2001)
Jürgen Driessen - Help Me (2002)

Korábbi 'From The Background' epizódok:
From The Background Vol.1.: Klaus Jankuhn
From The Background Vol.2.: Ben Liebrand
From The Background Vol.3.: Chris Cowie
From The Background Vol.4.: Ricardo Ferri
From The Background Vol.5.: Marco Iletschko
From The Background Vol.6.: Barry Gilbey
From The Background Vol.7.: Martin Buttrich
From The Background Vol.8.: Ian Wilkie
From The Background Vol.9.: Nosie Katzmann
From The Background Vol.10.: Masterson Brothers


0

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

© all rights reserved
made with by templateszoo