Nyugodj békében Sven Greiner aka Dj Shog!

Sven Holger Greiner aka Dj Shog 1976 november 8-án született Hamburgban. A '90-es évek elején kezdett érdeklődni a DJ szakma iránt, számos privát partin lépett fel és komolyabbnak mondható DJ versenyeken is részt vett, hogy tudását megmutathassa. Az apró sikerek nem maradtak el, folyamatos fellépési lehetőségekhez jutott ezek által. Az igazi elismertséget viszont a 2001-ben elstartolt 'Technics-DJ Set' című, dupla CD-s mix CD szériája hozta meg számára, ahol általában ismert DJ kollégáival (Beam, Cosmic Gate, Green Court, Cj Stone) osztozott a megadott időkereten.
Sven nemcsak DJ karrierben gondolkodott. A Cuepont Records-nál töltött gyakornokság után belevetette magát az audio-vizuális média értékesítés rejtelmeibe az EastWest Records-nál 1998-ban. Ez idő tájt csatlakozott a Warner Music speciális marketing egységéhez, mint junior termék menedzser, ahol folyamatosan fentebb és fentebb lépett a szakmai ranglétrán. 2001-ben robbant be debütáló 'This Is My Sound' című kislemezével, amit Claus Terhoven (Nic Chagall, Cosmic Gate), Erich Schmeier (Dj Erikk) és Andre Wevers (John B. Norman, Essential Dj-Team) közreműködésével készített. A Cosmic Gate hangzásbéli párhuzam korai munkáiban ('The 2nd Dimension', 'Another World', 'Live 4 Music') elég markánsan tetten érhető, ez nagyban Terhoven jelenlétének köszönhető. Greiner a Warner-nél elég fontos pozíciót töltött be, amellett, hogy folyamatosan új előadókat kutatott fel a kiadónak, próbált a várható trendek előtt járni egy lépéssel, s olyan rendezvények tető alá hozásában segédkezett, mint a 'The Dome', a 'Bravo Kick-Off' és az 'Echo'.
Az első, rendkívül sikeres produceri időszakát (2001-2010) követően sem vonult vissza a stúdiók világától, hiszen minden évben kiadott legalább egy-két kislemezt, saját, Torsen Stenzel-lel közös labelén a 7th Sense Records-on. 
Erre a korszak tehető két sikeres szerzői albuma is: a hard trance-s 'My Sound' 2006-ból, illetve a szelídebb trance-s és akusztikus témakat is felvonultató '2Faces' 2007-ből. Előbbi inkább tekinthető egy single gyűjteménynek, a másik sokkal inkább kurrensebb, koherensebb zenéket gyűjtött egy csokorba.
Egyébként Sven Dream Dance Allience-ként (Claus Terhoven, Stefan Brünig) oldalán) is aktív volt, a Dream Dance Sony-s házi producercsapata voltak két további albummal ('Dolphin's Dream', 'Frozen').
2022. december 16-án 46 évesen tragikus hirtelenséggel távozott tőlünk! Nyugodjon békében!

Greyloop - Dj Shog Tribute Mix

Tracklist:
1. Ernesto vs. Bastian - Dark Side Of The Moon (Dj Shog Remix)
2. Dj Shog - The 2nd Dimension (Original Mix)
3. Dj Shog - This Is My Sound (Original Extended Mix)
4. Dj Shog - Another World (Extended Mix)
5. Pedro del Mar feat. Emma Nelson - Feel (Dj Shog Remix)
6. Cj Stone - Satisfy My Love (Dj Shog Remix)
7. Lasgo - Alone (Dj Shog Remix)
8. Dj Sammy feat. Loona - Sunlight (Dj Shog Remix)
9. Dj Shog - (Feel Me) Through The Radio (Axel Coon Remix)
10. Ayu - Depend On You (Dj Shog Remix)

0

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

© all rights reserved
made with by templateszoo