A hónap videói: 2022. november

Novemberi szelekciónk egyszerre kecsegtet szögelős és utaztatós techno-val, kortárs psy trance-szel és a '80-as évek szinti akkord megoldásaival. Csapjunk is a lovak közé!

A hónap videója: Mauro Picotto - Live @ Mayday 2001
A mixről érdemben mindent leírtam, amikor útjára bocsátottuk a SETSAVER szériát és első bejegyzésünkben pont Picotto eme fellépését hoztuk vissza elfogadható audio minőségben nektek. 
Az eredeti mix az összehasonlítás végett lehet érdekes, illetve a "Lizardman" által használt effektezés is megér egy misét (ami történetesen az újrajátszásból kimaradt). Ez azért pluszban rádobott az amúgy sem gyenge egyvelegének energiaszintjére!

A hónap zenéje: Robbers Of Antiquity - Nocturnal (Rapture! Remix by Selway)
Egy igazi ritkaság ez a ROA '96-ös viszonylag előremutató hangzású 'Nocturnal'-jának a Musicnow-n megjelent 2001-es újrakiadása, ahol a dallamosabb, szállós technót preferáló John Selway remixe érdemli meg a kiemelt figyelmünket. Egy végtelenül egyszerű, de annál hatásosabb lineárisan szerkesztett remix ez, ami tényleg csak a jó elemeket hagyja meg az original-ból és hozzáadja Selway légies stringjeit, dallamelemeit. Must have!

A hónap interjúja: Liquid Soul Interview @ Trance Sphere
A svájci Nicola Capobianco aka Liquid Soul az intelligensebb psy trance vonal hiteles képviselője, akivel egy igazán informatív "videó interjút" készített a Trance Sphere csapata. Olyan érzésünk van az installációtnézve, mintha Nicola egy ufó belsejében tartana továbbképzést. Egyébként az interjú pont a COVID mizéria kellős közepén készült, ezért a beszélgetés első fele ehhez kötődik. Kiderül, hogy Nicola a bezártság idején sokkal groove-osabb dolgokat készített produceri fronton, de igyekezett visszatérni a rá jellemző dallamosabb vonalra a nyitással párhuzamosan. Szó esik Ace Ventura-val közös 'Psy-Nation' nevű közös rádióműsorukról. hogy miként alakította ki a saját hangzását, valamint milyen különleges helyszíneken lépett fel.

A hónap tech momentuma: 80s Chord Voicing Tutorial
Alex Ball egy Juno-6 szinti igyekszik közelebb hozni minket a 80-s évek szinti akkrodjaihoz. Elég részletesen elmagyarázva a különböző akkordok modulációit, s ezeket meg is örökíti a videója leírás részében azok számára, akik ezeket gyakorolni szeretnék. Technikai nerd-ek számára kihagyhatatlan!

0

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

© all rights reserved
made with by templateszoo