Nyugodj békében Maxi Jazz!

Maxi Jazz. Egy DJ, egy fáradhatatlan szövegláda, egy csupaszív ember, egy ikon!
65 évesen, álmában érte a halál.
Buddhistaként maga volt a megtestesült nyugalom, bezzeg szövegeiben korántsem tűnt laza rímfaragónak: saját — néha rázós — élményeit és fontos szociológiai témákról alkotott erős véleményét írta ki magából.
Faithless frontembereként ő is kilépett a komfort zonájából, ugyanis korábban hip-hop-on, trip-hop-on és jazzy témákon úsztatta a rímképleteit, itt pedig a 4/4-es, zakatoló elektronikára kellett felturbózza magát. De ezt is megoldotta! Igaz Rollo-ék is érezték, hogy a stadion techno nem Jazz valódi terepe (azért volt pár nagy pillanata: 'We Come 1', 'Insomnia', 'God Is A DJ'), ezért minden albumon a dalok domináltak.
1995-2011 és 2015-2016 között volt a Faithless tagja. Egy olyan együttesé, amely egy rendkívül vékony határ mentén vert hidat: egyszerre volt elektronikus és akusztikus, epikus és melankólikus, buliba hívó és mély témákat boncolgató, kommersz, de előremutató. Hogy mi volt a sikerük titka? Vedd ki Maxi vokálját az egyenletből és máris megtudod a választ!
Sztárként is ember tudott maradni! A Hope Collective tagjaként ő is dalban kért segítséget ('Give And Let Live') a 2004-es indiai-óceáni cunami áldozatainak. A 2006-os Tiesto-val közös 'Dance 4 Life' című szerzeményükkel a HIV/AIDS ellen harcolókat támogatták. 2009-ben Comic Relief nevű adományalapnak adományozott közel másfél millió fontot, 24 órán keresztül énekelt a nemes cél érdekében.
Imádta a gyors autókat, egy egész kollekcióra való csodamasinának volt a tulajdonosa (Subaru Impreza P1, Ford Escort Mk2 RS2000, Nissan 350Z). Maga is belekóstolt a versenyzésbe, amit zenei elfoglaltsága miatt nem tudott egymással összehozni. Egy igazi multitálentum volt!
A Faithless után sem vonult nyugdíjba, saját bandát vitt Maxi Jazz & The E-Type Boys néven, a zene örökre az élete része maradt!
Nyugodj békében Maxi Jazz, 1957-2022! 

Top 5 Maxi Jazz produkció:

One Giant Leap - My Culture (feat. Robbie Willams & Maxi Jazz)


Faithless - Mass Destruction



Faithless - Music Matters


Faithless - Bombs



Faithless - Muhammad Ali



0

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

© all rights reserved
made with by templateszoo