A hónap videói - 2022. június

Következzenek június hónap legjobbjai. Kutiman zenét és videót is mixel a nagyvárosokból, Boris 'Dlugosch és Mousse T közöse a 'Hold Your Head Up High' 25 év ide vagy oda, de ma is az egyik legdögösebb funky diszkóba mártott house munka. A hónap videójaként Jens Lissat Andry Nalin-t kapja mikrofonvégre 'Music Unterricht' nevű vlogján, míg a hónap tech momentumát az előadónak sem utolsó Mark Ronson szolgáltatja, aki vicces, tanulságos prezentációt tart, hogyan formálta át a sampling technika a zenei világot.

A hónap videója: Kutiman - Mix Hamburg
Nem is tudom miként bukkantam rá az izraeli örömzenész Kutiman-re a youtube-on, de amint megnéztem két videóját (a 'Tel-Aviv'-osat és a 'Hamburg'-osat) egyből átjött az a koncepcionális zsenialitás, amit eddig még nem sokan próbáltak meg ilyen formában.
Szóval Kutiman felkeres nagyvárosokat, ahol ott élő zenészekkel feljátszat különböző hangszeres improvizációkat, amit képi világában és zeneileg is szépen egybegyúr. Ez egyrészt egy remek imázsvideó az adott városnak, illetve külön PR-értékkel bír az itt felbukkanó zenészeknek. 
Az epizódok közül egyértelműen a 'Mix Hamburg' a kedvencem, főleg az első harmadban kibontakozó afro house téma Lebo Masemola gyönyörű vokáljával megfejelve.

A hónap zenéje: Boris Dlugosch feat. Boom! - Hold Your Head Up High
Boris Dlugosch a hamburgi house szcéna egyik nagy ikonja, aki a Boom! fedőnév alatt Mousse T-vel és Inaya Day-jel adta közösködésre a fejét. A 'Hold Your Head Up High' egy igazi biztató, pozitív hangulatú house track, funk és diszkó hatásokkal megküldve. Nem csoda, hogy a Positiva csapott le rá kiadóként! Az idén 25 éves darab mit sem veszített csillogásából, mondhatni remekül öregedett.

A hónap interjúja: Jens Lissat pres. Musikunterricht with Andry Nalin
Jens Lissat évekkel ezelőtt kezdett bele a vlogolásba. Olyan neveket hív el a stúdióba egy jó ízű - német nyelvű - nosztalgiázásra, akik sokat tettek az elektronikus zenék népszerűsítéséért. Járt már nála többek között Dj Dag, Tom Wax, Jam El Mar, Dj Quicksilver, Ramon Zenker, Taucher és Talla 2XLC is. Igazi kuriózumként találtam nála egy interjút Andry Nalin-nal, aki nem túl gyakran áll kamerák mögé és most elég részletesen mesél miként csöppent bele az elektronikus zenei körforgásba.

A hónap tech momentuma: Mark Ronson - How Sampling Transformed Music
Mark Ronson egy olyan ritka sziget a mai popzene világában, aki még az igényességet tartja a legfontosabbat, ha a zenék összerakásáról van szó. Elég csak a 'Stop Me'-ra és a 'Valerie'-re és az 'Uptown Funk'-ra gondolni a munkásságából és máris bevillan, hogy ez az ember nem spórolja el a kreativitást a produkcióiból. Mark nemcsak zenésznek, hanem előadónak is első osztályú, a most tőle választott prezentációban arról mesél, hogy miként forgatta fel a sampling technika berobbanása a zenei világot. Ajánlott néznivaló mindenkinek!

0

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

© all rights reserved
made with by templateszoo