Hungarian Grooves Vol.12: rádióbarát és groovy - Ranbo-tól az olcsó kávéig

Tizenkettedik részével dübörög tovább a 'Hungarian Grooves' sorozat. Ezúttal rádióbarát hangnemet ütünk meg, pár kommerszebb munka is helyet kapott a szelekcióban.
Kapásból TNT 'Fogd A Kezemmel' kezdünk, ami egy frankó dance track, kicsit M People-re emlékeztet hangulatában (amiért nagy pacsi jár a produceri munkába besegítő Császár Elődnek). A folytatásban Newl és Brunner közöse az 'Aerobic Norbival' úszik be, melyben Schobert Norbi hangjával megküldve, egy az egyben Bob Sinclar és Jane Fonda (valamint a szerző Thomas Bangalter khmmm) 'Gym Tonic'-ját helyezi át magyar miliőbe. Deutsch Gábor aka Gary Blade 'Gimme Your Love'-jának 80's Disco Fever Mix-sze (Candela 1982-es 'Love You Madly'-jéből merítve) legalább olyan jó, mint a korábban már pörgetett Tommyboy's & Gary's Jumpin mix, kicsit közelebb áll a klasszikus diszkó sound-hoz.
Még mindig nem fogyott el a muníció Sterbinszky 'Discography' albumáról, ezúttal a pumpálós 'Funk Express' zakatol itt. Innen ismét a lájtosabb témák felé fordulunk, Shane 54 és Mester Tamás közöse az 'Altass El' ad egy szusszanásnyi időt, majd kisvártatva Andro Pink Floyd 'The Wall'-jából készített bootlegje veszi át az irányítást. Ez a verzió 2004-ben mondhatni tarolt, a nemzetközi élvonalhoz számító DJ-k is vadul pörgették. Maradunk Andro-nál, társul hozzá Snake Sedrick és egy álmodozós, melankólikus breaks darab érkezik a 'She Is My Destiny'. A progi feeling sem maradhat el, Duel zseniális Sleepfreeks 'Chemical Shift' remixe hozza a hipnotikus faktort. Collins és Behnam (Lofti Begi csak még techno arcként) féle magyar Mayday hímnusz némi techno ízt csempész ide, majd ráfordulunk egy trance-sebb blokkra: Mr Sam Shane 54 vokáljával tolja a 'Lost & Found'-ot, Peter Dubs és Tranzident megmutatja, hogy milyen erős tud lenni a magyar progresszív trance a 'Drift'-tel, majd Előd az Above & Beyond 'Far From In Love'-jához készített remixével zárja a mix, második, szállósabb harmadát. Amadeus a 'Dee Zone Traxx 2'-ről jön a 'Kék Fény' című bűnügyi műsor főcím dalának (az eredeti dal Kurt Edelhagen 'Hut Ab, Charly'-ja 1958-ból) 4/4-re ültetett adaptációjával, majd a Brunner Zsolt navigálta Infinity trió csavar oda egy TV reklámból ismert szlogent a 'Kávé' című ópuszban, majd szinte váratlanul acid-be mártott big beat-tel megyünk tovább Neo 'Ranbo 13'-ja kapcsán. Két Budai & Vic produkció még kipréseli a maradék energiánkat (Lisa Lisa bootleg és a 'Jack In The House'), majd zárszóként visszatérünk a Neo-hoz, a még Popular-ként elkövetett 'Budapest Underground'-hoz, ami törtütemeivel és atmoszferikus hangulatával tökéletes keretet ad a tizenkettes epizódnak.

Greyloop - Hungarian Grooves Vol. 12

Katalógus szám: HGV012
Megjelent: 2022. június 29.
Stílus: Dance, House, Trance, Breaks
Dj mix: Greyloop

Tracklist:
1. TNT - Fogd A Kezem (12" Mix) (Taken From TNT - Bomba LP - 1997)
2. Dj Newl feat. Brunner - Aerobic Norbival (Taken from Dj Newl - Együtt LP - 1999)
3. Gary Blade - Gimme Your Love (80's Disco Fever Mix) (Taken from Gary Blade - Gimme Your Love EP - 1999)
4. Sterbinszky - Funk Express (Taken from Sterbinszky - Discography LP - 2000)
5. Shane 54 feat Mester Tamás - Altass El (Extended Mix) (Taken from Shane 54 - Altass El EP - 2006)
6. Pink Floyd - The Wall (Andro Remix) (Not On Label / Unofficial - 2004)
7. Snake Sedrick & Andro - She Is My Destiny (Breaks Mix) (Taken From Snake Sedrick & Andro - She Is My Destiny EP - 2004)
8. Sleepfreaks - Chemical Shift (Duel's Swap Mix) (Taken from Sleepfreaks – Chemical Shift (Remixes) EP - 2002)
9. Collins & Benham - U Make The Rules (Welcome To Mayday) (Dub Version) (Taken from Collins & Benham - U Make The Rules (Welcome To Mayday) EP - 2005)
10. Mr Sam feat. Shane 54 - Lost & Found (Original Mix) (Taken from Mr Sam - Lyteo LP - 2006)
11. Tranzident & Peter Dubs - Drift (Original Mix) (Taken from Tranzident & Peter Dubs - Perfect Mind  / Drift EP - 2007)
12. Above & Beyond - Far From In Love (Shane 54 Mix) (Taken from Above & Beyond - Far From In Love Remixes - 2003)
13. Amadeus - Kék Fény (Taken from VA - Dee Zone Traxx 2 - 1998)
14. Infinity - Kávé (Taken from Infinity - Ilyen Nincs És Mégis Van LP - 1997)
15. Neo - Ranbo 13 (Taken from Neo - Eklektogram LP - 1999)
16. Budai & Vic feat. Lisa Lisa - Let The Beat Hit 'Em (Taken from Budai & Vic - Bootlegs 01 EP - 2006)
17. Budai & Vic - Jack In The Base (Original Mix) (Taken from Budai & Vic - Jack In The Base EP - 2004)
18. Populär - Budapest Underground (Taken from VA - Dee Zone Traxx 2 - 1998)

0

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

© all rights reserved
made with by templateszoo