Lovers In Crime: sikeres szerelmespárok a stúdiók világából

'Brothers In Crime' rovatunk negyedik része ezúttal egy speciális kiadás lesz, mégpedig házas -és szerelmespárokat mutatunk be, akik így vagy úgy de együtt dolgoznak a stúdióban.

1, Natascha Romboy & Marc Romboy (Marc et Claude)
Marc Romboy (Systematic, Le Petit Prince, Alphabet City Records alapító, a Marc et Claude formáció producere) felesége Natascha art designer-ként és fotósként csinált magának karriert a techno szcénán belül, viszont hangjával például felbukkant olyan kommerszebb — Marc Romboy által társproducerként jegyzett — produkciókban, mint Cosmic Gate 'Back To Earth'-je, Dj Shog 'Another World'-je és 'Live 4 Music'-ja valamint Marc et Claude 'You Own The Sound'-ja.

2, Shila Joubert (Shila Elario) & Randy Jubert (Dj Randy, Katana)
A holland Randy Katana-t azt hiszem senkinek sem kell bemutatni, hiszen a '90-es években producerként és label tulajdonosként (BPM Dance) igen aktívan kivette a részét a partik népének megtáncoltatásából. Felesége Shila 3 éves korában költözött Iránból Hollandiába és 1992-ben találkozott Randy-vel, ezt követően partnerként dolgozott mellette a kiadóban és produceri munkáiba is besegített. 2016 óta DJ-ként is próbálkozik

3, Amanda O'Riordan (Angelic) & Julius O'Riordan (Judge Jules)
Amanda az Angelic formáció aranytorka nem másnak, mint a nagy Judge Jules-nek a becses felesége. Jules és Amanda Darren Tate-tel alkották az Angelic-et, melynek első single-je a 2000-ben, az 'It's My Turn' mindent vitt. A folytatásban a 'Stay With Me' és a 'Can't Keep Me Silent' már mérsékeltebb sikereket ért el. Remixerként elég sokat foglalkoztatták őket 2000 és 2002 között, viszont Jules inkább a saját karrierjére fókuszált, Darren Tate-nek ekkoriban robbant be a Jürgen Vries alteregója és már nem jutott idejük a közös zenélésre..
Projekt azonban itt nem ért véget, ugyanis Angelic Amanda-ként továbbra is felbukkant énekesként projektekben (Paul Webster és Roger Shah oldalán is).

4, Ana Luiza Gelfei & David Merlino (Pet Duo)
A brazil Pet Duo a hard techno mellett tette le a névjegyét, Magyarországon is számtalanszor jártak már fellépőként. Könyörtelen, 150 BPM feletti tempójuk minden jóérzésű hallgatóból kiveszi az energiát 20 perc után, viszont a tánctéren ropva átélve ugyanez egy teljesen más univerzumot nyit meg az ember számára. Ana és David 1997-ben keltették életre a formációt és a mai napig aktívan viszik azt a hard techno nagyköveteiként.

5, Neaima Abou Sofiane Bouriah (Dj Sammy, Parker & Hanson, Porno DJ) & Marie-José van der Kolk (Loona, Carisma)
Némileg kommerszebb vizekre evezve Dj Sammy és Carisma 1995 óta dolgoztak együtt Sammy single-jein ('Golden Child', 'Prince Of Love', 'Life Is Just A Game'), egészen 1998-ig, ekkor ugyanis Carisma nevet váltott és Loona-ként folytatta tovább az éneklést. Persze Sammy maradt a háttérben mint producere és idő közben nem mellesleg életük vonalát is összekötötték.

6, Nicole Safft (Rollergirl) & Alex Christensen (U96, ATC, Rollergirl, Jasper Forks)
Szintén gyakran fürdőzött a sikerben Alex Christensen, aki az U96 frontembereként a teljes 90-es éveket végigbulizta. Külön zenei projekteken is dolgozott, egyik volt ezek közül a Rollergirl, ahol későbbi feleségével Nicole Safft-tal zenélt együtt, akit Mallorcán ismert meg. A Madonna adaptáció 'Dear Jessie' óriási siker volt Európa-szerte, a pár pedig azóta is boldog házasságban él.

7, Charlotte de Witte & Enrico Sangiuliano
A szerelmesek külön-külön az elmúlt években eszméletlen karriert futottak be a techno univerzumban: De Witte főleg dj szettjei miatt, Sangiuliano pedig egyedi zenei produkcióinak köszönhetően. Közös munkájuk az Age Of Love 'Age Of Love'-jának átirata ismét uralta a slágerlistákat, így minden bizonnyal számíthatunk tőlük még a jövőben hasonló nagy dobásokra. 

8, Adam Beyer (Mr. Sliff) & Ida Engberg
A svéd techno félisten Adam Beyer szcénán és országon belül házasodott, amikor elvette Ida Engberg-et. Engberg is rendkívül tehetséges DJ és producer, 2007 óta folyamatosan jött ki különböző kiadványaival (igaz nem olyan tempóban ontotta magából a zenéket, mint a férje). Három gyermekes anyaként nem jut túl sok ideje a zenélésre, de így is felbukkan a neve társszerzőként lemezeken.
A legfrissebb hír a párral kapcsolatban, hogy Adam és Ida egy ideje már elváltak és Engberg egy másik techno fenoménnal Chris Liebing-gel jár manapság.

9, Angel Alanis (Kings Of Punani, Trunkids, Subsonik) & Maria Goetz
Úgy néz ki a techno tényleg összehozza az embereket! A két amerikai stúdiómágus Angel Alanis és Maria Goetz is egy párként él, közösen lépnek fel és közösen zenélnek a stúdióban is.
Alanis pumpáló, pulzáló filter house-zokkal kezdte a karrierje elején (Sterbinszky játszott is tőle bőségesen lemezeket), majd fokozatosan csúszott át dark techno-ba. Goetz a 2010-es évek elején vágott bele a zeneírásba és már rövid idő alatt neves kiadókon bukkant fel a neve.

10, Jessica Ruth Alici (Jessica B) & Mustafa Alici (Steve Morley, Dj Alici, G-2000) 
Alici neve leginkább Sterbinszky 'Megint Egy Nyár a Flörtben 1.' trance mixéről lehet ismerős, hiszen Károlyunk két zenét is behúzott tőle (Dj Alici 'Ankhesenamun' és G-2000 'Millenium') a szelekciójába. Alici Rotterdam egyik elismert trance DJ-jeként és producereként ténykedett megannyi release-szel. A vokalista Jessica B-vel a munkán keresztül ismerkedtek meg, később össze is házasodtak. Közös formációik a System E és a Cathar.


0

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

© all rights reserved
made with by templateszoo