A hónap videói: 2023. január

Márciustól a hónap videói rovatunk némileg átalakul az első évi test run után. A korábbi négyes tematika (hónap videója, zenéje, interjúja és tech momentuma) lefeleződik és a hónap mixe és a hónap zenéje formátumban robog majd tovább. 
Viszont utoljára még érkezzenek az eredeti koncepció szerinti havi legjobbak. 
Először az angol synth pop prominenseivel nosztalgiázunk, majd egy kevésbé ismert Grace klasszikus pörög a lejátszóban, Maria Nayler végre elmeséli a 'One & One' teljes háttérsztoriját és a végén Jonas Steur-rel összerakunk egy tökös oldskool drum & bass / jungle tracket.

A hónap videója: Synth Britannia Documentary
A szinti pop a 80-as évek egyik népszerű irányzata volt, ahol a szintetizátorok és a borongós hangulatú szövegek szépen működtek együtt. Az irányzat fő központja Anglia volt, s a vezető szintis bandák is a ködös Albionból kerültek ki.
Az alábbi dokumentumfilmben megszólal többek között az OMD, a Human Leauge, a Depeche Mode illetve a Cabaret Voltaire egy-egy prominens tagja.

A hónap zenéje: Grace - I Want To Live (Rollo & Sister Bliss Remix)
Szégyen, vagy nem, de ez az Oakenfold produkció nekem valahogy eddig kimaradt. No persze a Grace albumról nem is ez, hanem a 'Not Over Yet' volt rongyosra pörgetve, viszont az 'I Want To Live' is legalább annyira jó, mint a nevezett dicső elődje. Sőt, ha lehet azt mondani a Rollo & Sister Bliss féle adaptáció még szintet is emel az eredetiben sem gyenge muzsikán. Kicsit kisimították a struktúrát a kevesebb több elve alapján és ez nagyon passzol Grace hangjához. Egy további fun fact, hogy az 'I Want To Live' egy azonos című, 1992-es Gavin Friday szám feldolgozása.

A hónap interjúja: The story behind Robert Miles One & One by Maria Nayler
A Muzikxpress jóvoltából végre megismerhetjük a Robert Miles féle 'One & One' háttérsztoriját. Maria Nayler ideális riportalany, hiszen kedves, sugárzó attitűddel, hihetetlen, de nem untató részletességgel beszél a produkcióról. Kiderül például, hogy a szám szerzője Billy Steinberg az eredeti demót rock-os miliőbe helyezte (ez lett később Edyta Górniak verziója a 'One & One'-ra), a kiadó viszont meglátta benne a potenciált, hogy dance-sebb karaktert kapjon és erre az éppen nagyon népszerű Robert Miles-t kérték fel. A további érdekességeket nem is lőném le, nézzétek meg mindenképp a videót!

A hónap tech momentuma: Let's Create Jungle/Drum &Bass like we are back in the 90's with Estuera
Estuera aka Jonas Steur tutorial videói már többször szerepeltek a blog hasábjain, egyszerűen nem lehet őket megunni. Nagyon szemléletes és tanulságos szösszenetek, melyek bepillantást engednek egy-egy régen nagyot menő hangzás esszenciájába. A legutóbbi videóban Jonas a 90-es évek drum&bass, jungle hangzását igyekszik közelebb hozni hozzánk, s a videó végére egy egész király tracket prezentál nekünk, ami megvásárolható bandcamp oldaláról!

0

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

© all rights reserved
made with by templateszoo