A hónap videói: 2023. május

Nézzük május legjobbjait! A DJ mix egy elég tempós, pumpálós house-techno hibrid Bad Boy Bill prezentálásában, a track pedig egy lazulós Chicane remix a drum'n'bass-szel flörtölő Everything But The Girl track-ből.

A hónap DJ mixe: Bad Boy Bill @ Mayday 1999, Soundtropolis
Bevallom őszintén fogalmam semmi volt 1999-ben, hogy ki az a Bad Boy Bill, de ismerősöm lelkiismeretesen videókazettára vette az adott esztendők Mayday és Loveparade közvetítéseit  a német Viva-ról, így volt lehetőségen megnézni a Soundtropolis-on lejátszott szettjét.
Az ember egy hard house legenda és ezt itt sem hazudtolta meg Soul Grabber, Angel Alanis, Hatiras, CZR, Dj Dan, csak hogy az ismertebbeket említsem. Gyors, pontos mixek, kellemes hangulati hullámzások jellemzik az egyveleget, mindenképp érdemes csekkolni!

A hónap zenéje: Everything But The Girl - Before Today (Chicane Remix)
A duó 1996-as 'Walking Wounded' albuma zeneileg az egyik kedvencem tőlük (fej-fej mellett az 1999-es 'Temperamental'-lal). Ben Watt nagyon ügyesen emelte be a drum'n'bass-t a repertoárjukba. Szó szerint hemzseg a lemez a slágerektől: 'Single', 'Before Today', 'Wrong', 'Walking Wounded'. A 'Before Today' a maga líraiságával és szokatlan ritmusképletével abszolút telitalálat, ahogy Tracey Thorn nekikezd a szövegnek egyszerűen végigfut az ember hátán a hideg! Chicane abszolút jó munkát végzett a remixszével, kicsit megerősítette bizonyos részeit, s alápakolta az ekkoriban rá jellemző balearic touch-t, ami tökéletesen passzol az eredeti hangzásvilágával.

0

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

© all rights reserved
made with by templateszoo