Classics Gate Reloaded 001: Hardy Heller

A Deepzone Musix (DZM) tematikai átalakítása miatt a közeljövőben jó néhány korábban már megjelent, de a friss publikáláshoz újra lektorált és friss infókkal és vizuális megoldásokkal kibővített írásunk fog szembejönni veletek kedves olvasók az Electronic Golden Era-n, ugyanis az úgynevezett retro vonalat egy az egyben integráljuk ide (ami annó a DZM témáinak közel 40 százalékát tette ki). Elsőként személyes kedvencemet a 'Classics Gate' rovatot reload-oljuk angolul és csúnyán mondva. Ezt a rovatot Arko Madley vitte (viszi is) és rövid idő alatt egy valódi információkban gazdag Discogs/Youtube kivonatot csinált előadók munkásságáról, ami alapján totál képbe lehetett kerülni, hogy ki mit csinált, milyen kislemezei, remixei készültek. Ezek az írások érkeznek majd egymás után sorszámozva Arko tollából a könnyebb követhetőség érdekében.

Hartmut Heller aka Hardy Heller német származású dj és producer az egyik legnagyszerűbb iparos a trance-szakmában. Arról viszont nem tehet, hogy nevét kevesen ismerik, pedig minden tekintetben korszakalkotó, és korszakalkotó figurája ennek a szcénának! Hogy miért is? Neki köszönhető a híres Planetary Consciousness kiadó felvirágoztatása. A kiadó neve alatt igazi trance nagymesterek munkái jöttek ki. Egyébként a kiadó 1998 óta működik. Egyik sikerszériája a 'Trance Central' sorozat, mely igazi opiumként hat a trance-et szeretőkre, minden egyes darabja egy igazi kincs! A kiadó másik mixsorozata a 'Global Clubbing' szintén közkedvelt partikellék. De visszatérve Hardy Hellerhez, Ő valóban sokat tett azért, hogy ezt a műfajt népszerűsítse és tovább éltesse. Szerencsére nem a mennyiségre, hanem a minőségre helyezte a hangsúlyt, hiszen amit alkotott az igazán maradandónak számít. Pár klasszikusát ezen cikk fogja bemutatni és aki eddig nem ismerte az is remélhetőleg meg fogja szeretni a zenéit.

HH –
ICE [1999]
Ray Boyé és Hardy Heller keze munkáját dicséri ez a remek klasszikus.
Titokzatos, misztikus, jéghideg effektek csapnak elő a semmiből és mint a főnix madár úgy kelnek életre a dallamok. Ebben a légkörben minden szépséget megtalálunk. Hardy és Ray hűvös transz klasszikusával minden kétséget kizáróan beírta magát ezen műfaj klasszikusai közé (ami egyébként a sheffield-i Gatecrasher egyik nagy himnusza is volt egyben).
Remixek: Thanks To Berlin Dub Mix, Gigolo Remix

HH –
PLANETARY [1999]
Az 'ICE' kislemezen található meg a 'Planetary' című szerzemény, ami leginkább Tiesto 'Magic Two – Story Of The Fall' mixalbumáról lehet ismerős.
Nagyjából egy rituális zenéhez hasonlítható ezen alkotás, ahol mi hallgatók vagyunk az igazi áldozatok, mert ha megtalál egyszer minket ez a zene, akkor onnantól kezdve nincsen menekvés!
Maga a cover kicsit hajaz Slam Jr 'Strictly Trance Symphony'-jának borítójára, csak kék tónussal. Hogy melyik volt előbb? Ki tudja...

HARDY HELLER & RAY BOYE –
LOVIN' [2001]
Nagyon patinás szerzemény Hardy & Boye 'Lovin’-ja! Az a tipikus, progresszív gyöngyszem, amiért a legtöbb fanatikus majd meg örül! A remixek önmagukért beszélnek, mert szinte a tökéletesség határát súrolják! Nekem a Fred Numf vs. Five Point O Remix jön be a legjobban, mert imádom a dallamosságát és a ritmikáját. De egyszerűen lehetetlenség megmondani, hogy melyik remix sikerült a legjobban.
Remixek: Fred Numf vs. Five Point O Remix, Heller & Henze Remix, Ohral Dub Mix.

HARDY HELLER VS. INKFISH - FEELINGS [2002 - TRUE INN]

Egy igazi nemzetközi projekt, ahol a a svéd Inkfish négyes társult Hardy Heller-rel. Az original darab elég szögelős, hideg progi, míg az Inkfish remix sokkal szelídebb, deep-es tónusú. Az igazi csemege remix kiadványon érkezik, ez pedig a John Johnson remix, ami John-hoz képest szokatlanul dallammentes, de pont ezért igencsak előremutató. Igazi peak time darab, a tipikus 'bárhol, bármikor' tétel, amit ha bedobsz minden kéz egyszerre emelkedik a levegőbe. A sort Hardy saját verziója zárja, amely méltó módon foglalja keretbe a morcosabb house vonalat.
Remixek: Inkfish Remix, John Johnson Remix, HH Remix.

Remix munkák tekintetében igencsak foglalkoztatott artist volt Heller-ünk (szerzőtársával Ray Boye-val az oldalán), jó néhány ma már klasszikusnak számító darabon hagyta ott a kézjegyét, mint például Ambassador 'The Fade'-je, Zero Gravity 'A New Sensorium'-ja vagy éppen Push 'Strange World'-je. Átiratai révén a DJ-k szépen át tudták vezetni a tribal-os, progis kezdésből az eufórikusabb, trancesebb irányba szettjüket. A 2000-es év második felében Heller átállt a tech-esebb, deep-esebb vonalra, mondhatni próbált megújulni, mérsékelt sikerrel.

HARDY HELLER TRACKS & REMIXES



0

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

© all rights reserved
made with by templateszoo