Brothers In Crime II.: sikeres családtagok a stúdiók világából

A 'Brothers In Crime' első részében 12 olyan testvérpárt mutattunk be, akik együtt, vagy éppen külön-külön, de elektronikus zenei szcénában ténykednek. Ezúttal annyi csavart teszünk a történetbe, hogy most nemcsak fivérek kerültek a listánkra, hanem két vegyes páros és egy apa-fiú duó is felbukkan. Csapjunk hát a lovak közé!

1, Vicente Ruiz, Francesco Ruiz, Marcos Ruiz [Viframa, Ruiz Dos Santos Bros]
A Ruiz fivérek ötletesen keresztneveik mozaikjából válaszották a Viframa projektnevet. Debütáló 'Cristalle' nevü single-jük egyből a legnagyobbak lemezestáskájában landolt: játszotta a track-et Paul Oakenfold, Armin és Tiesto is, de kétségtelenül a legnagyobb benyomást Paul Van Dyk-ra tette, aki a korszak egyik legerősebb mixlemezére, a 'Politics Of Dancing'-re is felrakta. A sikerkovácsok, ahogy jöttek úgy mentek is, hiszen összesen 3 original ('Cristalle', 'Cromatica', 'Reflect To My Dreams') és 2 remix (Dj Sammy feat. Loona 'Rise Again', Ernesto & Bastian 'Darkside Of The Moon') után parkolópályára tették a Viframa nevet.

2, Massimo Marino (Fernando & Max, Fred & Max, Odessa) & Stephano Marino (C.M., Hands Burn, La Bush Team, Zodiac, Stephen Parker, Parker & Clind) [Marino Brothers]
Massimo és Stephano olasz nevük ellenére Belgiumban éltek és alkottak, zömében érzelmes, dallamos trance-k kerültek ki a kezeik közül. A család sikerembere egyértelműen Stephano volt, aki 1995-től olyan produkciókkal hívtal fel magára a figyelmet, mint a C.M 'Dream Universe'-sze, Hands Burn 'Good Shot'-ja, La Bush Team 'Advanced'-je, vagy éppen Zodiac 'Mission'-je. 
A két tesó 1999-től kezdett közös dolgokat kiadni Marino Brothers néven, viszont Stephano tragikus autóbalesete miatt csak három EP-t jegyeztek együtt ('Trance Devotion', 'Feels 2000', 'Other Things'). Massimo igyekezett tovább vinni a stafétát, akadt is pár kellemes momentuma ('Always On My Mind', 'Brandy', 'Explorer'), de karrierének érdemi része itt le is zárult.

3, Scott Harris, Matt Harris [Organ Donors, Destiny, The Asylum Seekerz, The NumbSkullz]
A Harris tesók a trance hard-ben alkottak maradandót Organ Donors néven. Kemény, megalkuvásoktól mentes zenei megoldásaik és stage performanszuk (orvosi vagy műtős ruciba bújva) együtt egy igazi agyeldobos terméket eredményez. 
A srácok Destiny néven kezdték 1996-ban happy hardcore-ral, majd jött a The Asylum Seekerz és a The NumbSkullz, ahol megmaradtak a keményebb ütemeknél, de a tempón húztak lefelé és a dallamvilág is komolyodott némileg. Az Organ Donors 2000-től valid projektjük, ahol kezdetben ismert slágerekből csináltak bootleg verziókat, de ahogy komolyodott a szitu egyre több saját ötlet került a produkciókba. Scott és Matt a mai napig aktívak.

4, Giorgio & Andrea Prezioso [Prezioso feat. Marvin]
A két Prezioso tesó Marvin-nal az oldalukon a BXR / Media Records égisze alatt, Gigi D'Agostino-t idéző hangzásukkal robbantottak, hiszen minden valamire való dance listán az éllovasok között tanyáztak dalaikkal ('Tell Me Why', 'Let Me Stay', 'Rock The Discothek').
A két tesó 1991 óta várt a nagy áttörésre - átrágva magukat italo disco-n, proto house-on, hard trance-n, mindig kicsit a rádióbarátság oltárán áldozva. Igazi fénykoruk 1999 és 2002 közé tehető.

5, Dido Armstrong (Dido) & Rowland Armstrong (Rollo, Faithless, R Plus)
A felsorolásból talán a legsikeresebb testvér párosnak Dido és Rollo nevezhető. Rollo, mint producer tető alá hozta a Faithless bandát, mely közel másfél évtizedig a minőségi, de szélesebb rétegeket megszólító elektronika zászlóshajója volt. Mellette jutott ideje a kishúgának is zenét írni ('Thank You', 'Here With Me', 'Hunter'), Dido pedig cserébe vokálokkal besegített az aktuális Faithless albumokon. Dido nem kötelezte el magát, megmarad egyéni előadónak, de szívesen tért vissza a bátyja zenei kalandozásiban. A legutóbbi közös munkájuk az R Plus alteregó alatt történt, ahol Rollo maga köré gyűjti régi csapatát, de maga a projekt egyszemélyes.

6, Paul Newman (Tall Paul, Camisra, Escrima) & Daniel Newman (Durango 95)
Paul Newman Tall Paul-ként lett híres DJ-ként. Lemezlovasi karrierje 1985-ben kezdődött a Turnmills-ben, amit édesapja John Newman vásárolt meg és üzemeltetett. Tall Paul a '90-es évek végére az angol DJ elitbe dolgozta be magát apránként, köszönhető annak, hogy producerként is egyre jobban "muzsikált". Sandy B 'Make The World Go Round' Deep Dish remixéből építkező, Camisra néven jegyzett 'Let Me Show You' 1997-ben tarolt a klubokban. A folytatásban érkezett a 'Freebase', az 'Everybody's A Rockstar' és a mind közül legnagyobbat ütő INXS bootleg 'Precious Heart'.
Eközben a tesó Daniel is belekóstólt a zeneszerzés rejtelmeibe, Durango 95-ként (amit a 'Mechanikus Narancs' című filmből vett), a családi biznisznek számtó Duty Free Records-on hozta ki zsinórban a jobbnál-jobb EP-ket ('5:55', 'Big Red Whoosh', 'Lektronik') 1998 és 2002 között.

7, Michael Woods (Warrior, Accadia, M3) & Marcella Woods (M3)
Michael Woods és Marcella Woods a trance műfajában alkottak nagyot és felejthetetlent, Michael producerként, Marcella pedig vokalistaként. Michael olyan projekteket vitt, mint az Accadia és a kasszasiker Warrior. Marcella leggyakrabban a pályatárs Matt Darey vokálos produkcióiban bukkant fel ('Beautiful', 'Liberation', 'U Shine On', 'Voice Of An Angel'). A hármas M3 név alatt közösen is publikált egy track erejéig ('Bailamos'). Matt Darey vette át Michael studióját, ezt pont a legutóbb a hónap videói közé beválasztott sztorizós vlogban mesélte el a Space Brothers / Lustral egyik tagjának Stephen Jones-nak.
Fun fact: Agnelli & Nelson 'El Nino'-jában Marcella hangját hallhatjuk, amint spanyolul kántál.

8, Paschalis Dardoufas (Pascal F.E.O.S., Sonic Infusion, Resistance D, Aural Float) - Joannis Dardoufas (John Occlusion, Syncome, Spread Funk)
Pascal F.E.O.S. sajnos már csak odafentről néz le ránk, viszont maga mögött hagyott egy iszonyatosan szerteágazó, egyben zseniális diszkográfiát. Resistance D, Aural Float, Sonic Infusion - csak pár név, ami őt takarta. Azt már talán kevesen tudják, hogy Pascal testvére Joannis is írt zenéket, John Occlusion néven. Olyan labeleken bukkant fel, mint a Planet Vision (Pascal és Alex Azary kiadója) vagy éppen a 3Lanka. Egyik legmasszívabb munkája a Johen-nel közös 'Psycho Drums'. Néha beugrott egy-egy remixre Pascal aktuális EP-jére, így gyúrt saját verziót Sonic Infusion 'Reformatted'-jéből és Resistance D 'You Were There'-jéből.

9, Graham Gold (Alastic, 2GDL, UXB, Koolworld) & Ben Gold (B'Jammin')
Graham Gold az első nagy angol DJ generáció prominens tagja, akit főleg Kiss FM-es szerepvállalásáról és hivatalos DJ mixeiről ismerhetünk. Olyan nevekkel együtt bukkantak fel egyvelegei, mint Tony De Vit, Sister Bliss vagy éppen Brandon Block. Graham jelenleg a thaiföldi Koh Phangan-ban él, de gyakran ruccan át a ködös Albionba zenélni. A 68 éves, elég jó formában lévő úriember egyébként az uplifting trance-ben utazó Ben Gold édesapja (igen, ők itt most a kakukktojás, mert nem testvérpárról van szó). A két Gold a 2000-es évek derekán közös kiadót is vitt Relative Records néven.
 
10, Boards of Canada (Mike Sandison & Marcus Eoin Sandison)
A Boards of Canada egy skót duó, amit Mike és Marcus Sandison alapított. A Warp Records egyik legtermékenyebb és legegyedibb hangzású formációja, mely ügyesen vegyítette az IDM-et, ambientet, a trip hop felé tartó tört ütemekkel. Nem könnyű hallgatnivaló az tény, viszont annak aki rákap az ízére folyamatosan fedez fel benne új rétegeket.

+1, Sterbinszky (Sequence 11) & Gemhand
Hogy magyar példának se legyünk híján a két Sterbinszky-tesó Károly és Zsolt egyaránt a lemezlovasi szakmát választotta magának. Míg Károly sikeresebb pályát futott be, s a mai napig rendkívül aktív (klasszik és aktuál vonalon is), addig Zsoltnak szerényebb szelet jutott a csillogásból. Gemhand a budapesti, legendás Bedrock klub rezidenciája mellett producerként is kipróbálta magát, a Károly által patronált E-Play válogatásokon jelentkezett egy-egy track-kel ('Vector', 'Rollercoaster'), Dj Newl 'Együtt' albumán a 'Saxx' című számban felbukkan, mint közkreműködő, s felfért Andrew J-vel közös alkotásuk a 'Melody' az 1999-es 'Hungarian House Only Vol.4.'-re. Egy szem - nem is akármilyen - remixet készített, mégpedig Andrew J 'Melodies' című klasszikusából, amit az időszak egyik legjobb válogatásán, a 'Juice Samples'-szen lehetett megtalálni.
Andrew J-vel közös munkájuk itt nem fulladt ki, ugyanis 2000-ben közösen készítették el a 'Tour-Mix' nevezetű DJ mixet (melynek exkluzív producere az idősebbik Sterbinszky volt), felhasználva a családi hátszelet az EMI vette gondozásba a két profi mixer munkájának patronálását.

0

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

© all rights reserved
made with by templateszoo