A hónap videói: 2022. október

Október hónapban is elég nagy hangulati íveket írtunk le. Oliver Lieb 'Luminosity'-s (self)classic (tech-)trance mixe élmény számba ment, Caspar Pound és Laurence Elliott-Potter 'The New School of London Electronics'-szának 15 és fél perces ambient - progressive utaztatása nem különben. Stephen Jones (The Space Brothers) és Matt Darey jóízűt nosztalgiázik a régi szép trance-s időkről, majd a Freemasons formációból ismert James Wiltshire avat be minket a house zene történetébe és mutat be egy ikonikus vasat, a TR-909-es dobgépet.

A hónap videója: Oliver Lieb - Live From The Luminosity Beach Festival 2022
A klasszik szettek egyik legnagyobb rákfenéje manapság, hogy ugyanazokkal a számokkal operál szinte mindenki. Oliver Lieb olyan szerencsés helyzetben van, hogy több tucatnyi alias-szal és több száz kiadvánnyal a háta mögött megteheti, hogy csak a saját régebbi számait játssza le. És nem is tesz mást 16 OL muzsikát és remixet fűz egymás után mértani és hangulati pontossággal ebben az idei, a Luminosity Beach-en rögzített szettjében. Tanári!

A hónap zenéje: The New School of London Electronics - Rainforest (Blackout Mix)
"Ma már nem csinálnak ilyen zenéket" - sopánkodik a rutinos elektronikus zene fan, amikor rápillant, hogy az ominózus szám hosszúsága 15 perc feletti. Az 1993-as Caspar Pound/Laurence Elliott-Potter egy albumos ('The Deepest Cut') / egy kislemezes (Rainforest') projektje Pound Rising High kiadójának egyik koronaékszere, jogosan! Az első 10 perc egy könnyed ambient-es felvezetés némi acid-del és éteri harmóniákkal nyakon öntve. Az első dobbal 10 és fél perc után találkozunk. Végig épül-szépül a track, egy pillanatig sem unalmas!

A hónap interjúja: The Space Brothers with Matt Darey - Talking Trance Classics
Mindig izgalmas, amikor két trance ikon ül le egymással eszmét cserélni a régi szép időkről. Matt Darey (Lost Tribe, Tekara, Mash Up Matt) és a The Space Brothers-ből (és Chakra-ból, Lustral-ból) ismert Stephen Jones kellemesen elsztorizgatnak, miközben a lassan múzeumi ereklyének számító, láthatóan súlyosra pakolt lemezestáskáikban lapozgatják végig előre bekészített személyes kedvenceiket.

A hónap tech momentuma: James Wiltshire (Freemasons) Style Guide: House - Part 1 (History of House music / The TR-909)
Nem lehet elégszer végighallgatni a house zene kialakulásának történetét, főleg ha abban nincsenek mellébeszélések és elvitatott kreditek (azért a korai house alapítók eléggé szeretik magukat fényezni, ugye Mr. Marshall Jefferson?), hanem a tényeket kapjuk egy remek előadótól. A brit Freemasons duó James Wiltshire-jének a narrátor szerep tökéletesen passzol. Emellett természetesen a house mozgalom elnyűhetetlen jelképe, a TR-909 mögé is beül és szemléletesen prezentálja miben is rejlett annak kirobbanó sikerének titka. A további részeket is ajánlom szíves figyelmetekbe, igazán hiánypótló anyagok!

0

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

© all rights reserved
made with by templateszoo