Ugorjunk fejest a nagy hangminta gyűjteményben!

Az hogy a '90-es, 2000-es évek zenéi milyen szinten alapoztak a "végy egy régi számból egy fülbemászó, vagy felismerhető részletet" nem is gondoltuk volna.
A sampler-ek széles körű elérhetőségével mindenki beleásta magát a lemezgyűjteményébe és onnan vett, majd egyedivé tuningolt mintákkal pakolta teli produkcióját, amivel később sikeresen tudta átlépni a siker küszöbét.
Számomra a '90-es évek funk/filter house hulláma volt igazán érdekes (ez jutott el hozzám különböző platformokon a legkönnyebben), melyek nagy slágereiről mindről elmondható, hogy merített máshonnan, így Cassius 'Feeling For You'-ja, Stardust 'Music Sounds Better With You'-ja, David Morales 'Needin U',-ja Pete Heller 'Big Love'-ja, Modjo 'Lady'-je, vagy éppen Spiller 'Groovejet'-je is.
Ez a korszak fejlesztette tökéletesre a kikukázást, az átalakítást és a néha merész, lelkiismeret-furdalás nélküli (a jogtulajdonosokat megrövidítő) átemelést.
Ergo nemcsak house-ban, hanem a zenei világ megannyi stílusirányzatában éltek ezzel a módszerrel.
Az alább publikált "Big Sample Library" Spotify playlist megannyi munkaóra eredménye, saját ismeretek és a 'Sampled' négyrészes CD válogatás példáinak ötvözése az ambient-től chill out-n, downtempo-n, dance-n és techno-n át széles spektrumon mozogva.
A lista célja az, hogy az eredeti szerzők is megkapják a nekik járó elismerést! Eddig 619 track (több, mint 49 órányi) szerepel a gyűjteményben.
Elsőnek mindig az eredeti darab jön, majd azt követi a mintázó produkció (vagy akár több is), így nem kell külön találgatni, hogy mi és honnan van.

0

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

© all rights reserved
made with by templateszoo