Albumajánló: Guy Ornadel's Progressive Session [Muzik Magazine - 2000]

Egy újabb aranyat érő korongot poroltam le. A lemez megjelenése, 2000 óta sok minden változott, így az ezredfordulón csúcson pörgő elektronikus zenei szaksajtó pár év alatt teljesen leépült,  átalakult online médiumokká, honlapokká, blogokká. Ennek tükrében tényleg ritkaságnak számít a híres Muzik Magazine CD mellékleteinek egy-egy darabja eredetiben.
Amikor ez az ominózus Guy Ornadel mix a kezembe került nem tudtam mire számítsak. Nagy Ferry Corsten rajongó voltam ekkoriban és a tracklist-et elnézve itt úgy tűnt a trance orientáltságomhoz képest teljesen más kaliberű számokat állítottak sorrendbe. A mixet jegyző Guy Ornadel neve se mondott nekem semmit, később kiderült, hogy Sasha-t is ő menedzselte egy ideig, majd maga is lemezlovásznak állt. Hogy ezt nem csak a trend miatt tette arra tökéletes bizonyíték ez a 60 perces progressive gyűjtemény, remekül vegyített house és a trance darabokkal. Előbbivel nyitunk valahol 130 BPM környékén (Luminance 'Plutonium'), majd Body-Shock tarkózsibbasztó himnusza érkezik ('Sleepless', ami a tracklisten tévesem 'Full Moon'-ként val feltüntetve). Natious 'Flashpoint'-ja kiállásával ejt ámulatba (nem csoda a felcsendülő átirat Christian West munkája), míg Venus Inc 'Complicated'-je Force Mass Motion remixében bátran használja a flamenco gitárt. Airwave megaklasszikusa az 'Escape From Nowhere' bálnavisításával és féken tartott eufóriájával tökéletes választás volt. És még mindig nem lépünk át teljesen trance-be, Avatar 'Machine Life'-jának letisztult atmoszférája elringat és megnyugtat. Tiesto sem maradhatott le a felhozatalból, igaz itt a Starecase duó végzett progressive ráncfelvarrást az eredeti verzión. Innen nyílik a trance kánaán: Pulser 'Cloudwalking'-ja (Astral remixben) és Transa 'Astrodawn'-ja vérbő dallamvilágával libabőröztet, de rendesen. Slam Jr 'Aquarium' mixének egyik sarokpontja, azaz Amethyst 'Futura 2000'-je Danny Howells vs. Amethyst remixében itt is ki tud teljesedni, összetett textúrái a mai napig frissnek hatnak. A záró Peppersonic darab egy kicsit kilóg a sorból, kicsit monotonabb, szikárabb (korai Sam Paganini munka, ami hasonlít a Paganini Trax altergóján elkövetett 'Zoe'-ra), de ez sem számít főbenjáró bűnnek.
Remek szelekció, szép átmenetek: 9,5/10-es lemez, a tracklistát viszont illett volna pontosan leközölni (én lentebb már a javított verziót közöltem)!

Muzik Magazine presents Guy Ornadel's Progressive Session


Label: Muzik Magazine
Katalógus szám: MUZIK GUY MIX 2000
Ország: Egyesült Királyság
Megjelent: 2000
Stílus: Progressive House, Progressive Trance
Dj mix: Guy Ornadel

Tracklist:
1. Luminance – Plutonium (Novacane Mix)
2. Body-Shock – Sleepless (Original Mix)
3. Natious – Flashpoint (Christian West Feel Mix 2)
4. Venus Inc. – Complicated (Force Mass Motion Club Mix) 
5. Airwave – Escape From Nowhere 
6. Avatar – Machine Life (Alternator Mix) 
7. DJ Tiësto – Sparkles (Starecase Remix) 
8. Pulser – Cloudwalking (Astral Mix)
9. Transa – Astro Dawn (Remix)
10. Amethyst – Futura 2000 (Danny Howells vs Amethyst Gurning Purple Headed Monster Remix) 
11. Peppersonic – Time To Fly (Original Mix)


0

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

© all rights reserved
made with by templateszoo