A hónap videói - 2022. július

Július hónapban is igyekeztünk szórakoztató videókkal előrukkolni. Chromeo 10 perc alatt letol egy vérbeli nyári slágert, a Future Breeze acid-ből tart stílusgyakorlatot, Ian Pooley fontos technikai kérdésekre válaszol interjújában, míg a végén Enrico Sanguilano sound-járól rántjuk le a leplet Hobo segítségével.

1. A hónap videója: Chromeo - Against The Clock
Az 'Against The Clock' a FACTmagazine produceri kihívása, melynek részeként 10 perc alatt össze kell dobni egy tracket a semmiből. Elég imponzáns listát tudhatnak magukénak, hiszen olyanok vágtak bele a nagy feladatba, mint az Inner City, Four Tet, Marc Romboy, Lady Starlight, Mathew Johnson, Mathhew Dear, Orbital, MJ Cole vagy Joakim
Az idő rövidsége miatt sok válaszott producer elég semmitmondó eredményt mutat fel, de nem mindenki a gyorsaságra esküszik a studióban. Az egyik legkiemelkedőbb muzsikát Chromeo-ék pattintják össze, nyárias nu disco-juk gyorsan testet ölt és egyből elcsípi a figyelmünket.

2. A hónap zenéje: Future Breeze - Heulender Wolf
Future Breeze 'Heulender Wolf'-ja a legendás, 1995-ös 'Read My Lips' EP B-oldalán található. Sokan mondják, hogy a 'Read My Lips' a smafu, az igazi utazás a 'Heulender Wolf', ahol Martin és Marcus igazán szabadjára engedik a Roland TB-303-asokat, a Hardfloor-i értelemben. Kihagyhatatlan!

3. A hónap interjúja: Ask The Producer - Ian Pooley (Electronic Beats TV)
Ian Pooley a rettenthetetlen house harcos. A mai napig
Az alábbi interjúban elég speciális, zeneírással kapcsolatos kérdéseket kap, nem általános karrier összegzőket. Például elég hosszan mesél a 'Chord Memory' című száma kapcsán, hogy milyen vasakon készítette. Külön kiemeli a belőle készült Daft Punk átiratot, aminek az a különlegessége, hogy a második remixfelkérés volt amit Guy-Manuel és Thomas kapott. Ian mesél arról is, hogyan milyen extra módszerekkel tud befejezni egy félkész zenét, melyik volt a leghasznosabb tipp, amit más producertól kapott illetve miért voksol az analóg hardware-kre (egyszerűen: ezen tanult meg zenélni).

4. A hónap tech momentuma: How To Make Music Like Enrico Sanguilano (by Hobo)
Bár hivatalosan nem tartozik a klasszik kategóriába volt annyira szórakoztató, hogy megosszam. A kanadai Hobo, mint dj és producer is ismert, viszont vloggerként is szintet lép, mindezt úgy, hogy őt magát nem is láthatjuk a videókban (oké, csak a kézfejét). Humorosan előadott, de szigorúan szakmai anyagai nagyon betalálnak. Egyik kedvenc sorozatom tőle a "hogyan csináljunk olyan zenét, mint", melyben ismert producerek hangzásának alkotóelemeiről rántja le a leplet. Az egyik legfrankóbb részben az olasz techno mágus Enrico Sanguilano sound-ját részletezi és elemről-elemre összerak egy akkora király zenét (kicsit a 'Symbiosis'-ra emlékeztet), hogy arra Enrico is elégedetten csettintene (és csettint is a videó youtube komment szekciójában: "Haha, all my tricks now revealed"). A legjobb pillanat, amikor a kész zenét hallhatjuk, ráadásul a kliphez bejátszott - ritmusra vágott - képsorok egy túlzsúfolt Michael Jackson koncertről lettek átemelve.

0

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

© all rights reserved
made with by templateszoo