Deutsch Gábor 'Anorganik' volt a Wanted podcast vendége

A Wanted podcast 117-es epizódjában Deutsch Gábor Anorganik volt Bihari Balázs vendége. Akik követték a '90-es és '00-es évek hazai elektronikus zenei történéseit sokszor belefuthattak Gábor munkáiba, hiszen különböző projektnevek alatt (Anorganik, Gary Blade, Raster, Gabor Deutsch), különböző stílusokban alkotva volt ott folyamatosan a köztudatban. 
Alábbiakban kivonatosan közöljük a podcast-ban elhangzott fontosabb információkat. Természetesen ajánlott a teljes adást végighallgatni, ez a rövid anyag csak kedvcsináló a podcast-hez!

- Első gépe egy C16-os volt, majd Amigán Pro Track-eren kezdett el komolyabban zenéket írni. Mindig arra törekedett, hogy a számai jól szóljanak. Mivel a trackereken eleinte csak 4 csatorna állt rendelkezésre a kevésből kellett a maximumot kihozni.

- Trackerekről váltva sokáig a Cubase-t használta, ám mivel Mac-es környezetben ez nem volt túl stabil, ezért Ableton-ra váltott. Mixing & mastering-re a Reaper-t használja.

- Első hivatalos megjelenése 21 évesen, 1998-ban a 'Future Sound of Budapest' válogatás második részén volt.

- 1998/1999-ben ingázott lakóhelye Mosonmagyaróvár és Budapest között. 2000-ben költözött fel a fővárosba, egy ideig Mango-val és barátnőjével közösen béreltek lakást a Szív utcában.

- A nyüzsgő fővárosi zenei élet magába szippantotta: segédkezett a Chi Records-nál és a d'n'b-ben utazó Subscope háza táján is, valamint bekerült ő is a Széll László által menedzselt UCMG zenészei közé.

- Az EastEnd stúdióban találkozott először Sena-val, akivel közösen jegyezték azt az 'Endlessly'-t, amit a Hospital Records szeretett volna szerződtetni egy válogatására. Mivel Gábor EP-ben gondolkozott végül az Atlas-nál hozták ki az anyagot, amit a Metalheadz-es DJ Lee vitt.

- Egyre többször kérték fel, hogy ő maszterelje mások produkcióit, mert a zenéi mindig jobban szóltak a kiadványokon, mint másokéi. 

- A ma megjelenő produkciók gyenge masztering minősége kapcsán az Itunes megjelenését tartja a lejtőn való elindulásnak, amikor "egy dolláros zenék miatt elkezdtek mindent kivasalni".

- 2020 óta kisebb-nagyobb megszakításokkal Balin él. Az interjúban erről is mesél.

- Manapság már csak a pozitív rezgésű stílusok érdeklik. A SavaBorsa projekt pont ilyen (stílusilag world-electronica 90-110 BPM között mozogva), amit Szalay Ferenccel aka Dj LaFuente-vel közösen visznek.

Az interjú innen hallgatható meg:

0

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

© all rights reserved
made with by templateszoo