A hónap videói: 2023. július

A nyári szabadságok után megúszva, de nem megfeledkezve a havi kedvencek rovatról érkezzenek július hónap favoritjai.

A hónap DJ mixe: Fumiya Tanaka - Live Mix at Club Rockets, Osaka 1996
Fumiya Tanaka a japán techno egyik legelismertebb művelője, DJ mixei legenda számba mennek. A most itt publikált 1996-os egyveleg is jó példa a technikai bravúrokra és a szelektori zsenialitásra egyaránt. 76 percben 34 vérbő, groovy techno zenét kapunk, olyan nagyságokat felvonultatva, mint Regis, Jeff Mills, Surgeon vagy Steve Bicknell.

A hónap zenéje: Freakazoid - No Breax
A kora '90-es évek német trance hangzása a detroiti techno és a chicago-i house elemeinek elegáns, lokális továbbgondolása volt. A szállós textúrákkal gazdagított munkák hosszú időre megragadtak az overgroundban is (majd megágyaztak a trance mainstream szárnyalásának 1999-2003 között), számtalan kiadó aknázta ki az új irányzatban rejlő potenciált.
Az első trance boom egyik neves zászlóshajója a Superstition Records volt, ahol persze nemcsak trance került terítékre, de emlékezetesebb kiadványaikat mégis oda sorolhatjuk.
A Freakazoid duó (André Winter, Mathias Hatting) debütáló 1994-es 'De E.P'-jének B1-es a 11:55 hosszú 'No Breax'-sze, ami egy kavargó acid trance ambient motivumokkal. Egyszerűen megkerülhetetlen darab!

0

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

© all rights reserved
made with by templateszoo