A hónap videói: 2023. június

Június hónap kedvencei között megtalálhatunk egy technikailag és zeneileg nagyon összeszedett DJ szettet a holland Miss Djax-től az 1998-as Loveparade-ről. A havi kedvenc zene inkább passzolna egy nyári lounge válogatás tracklistájára, a klubzenében nagyot menő Saints & Sinners a beatless elektronikában sem ügyetlen.

A hónap DJ mixe: Miss Djax - Live @ Loveparade 1998
Miss Djax aka Saskia Slegers a női techno DJ-k első hiteles nagykövete, aki már 1989-től sikeres kiadócsoportot vitt (Djax Records, Djax-Up Beats, Djax-X Beats) és rendszeres meghívottja volt különböző techno event-eknek lemezlovasként. A '98-as Loveparade-n slágeresebb dolgokat pakolt, hiszen a rendelkezésre álló fél órában felcsendült Prodigy 'Smack My Bitch Up'-ja, Moby 'James Bond Theme'-je, a Jungle Brothers 'I'll House U'-ja, Drax Ltd 'Amphetamine'-ja és System 7 'Alphawave'-ve is. Bár a Loveparade-k sosem a penge mixekről szóltak, Saskia azért odafigyelt, hogy ezek a stílusilag igencsak különböző számok jól és jókor szóljanak együtt.

A hónap zenéje: Saints & Sinners - Moody Summernight
A 'Summernight' eredetije 1998-ban jelent meg a Saints & Sinners (Jörg Querner, Wilfried Belz) duó saját kiadóján a Sounds Good Records-szon. Az intró részben elinduló érzelmes, soul-os hangkép természetesen nem eredeti (mint ahogy ez kb. minden '90-es 2000-es évek eleji "nagy slágerre" elmondható volt): Gino Soccio 'So Lonely'-jából mintázta ki a produceri munkáért felelős Van Bellen. A dal utánozhatatlan báját a hozzáadott érték adja, ugyanis a lassan építkező finom ritmika és egy mélyre ható dallam társul az egyértelmű loop köré.
A zene még nagyobbat üt, a beatless verzióban, ami szimplán a 'Moody Summernight" címet kapta. Egyszerűen belemászik az ember fülébe és utána már nincs menekvés! 

0

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

© all rights reserved
made with by templateszoo